Maatregelen coronavirus Waterliniemuseum

Waterliniemuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Houd de website van dit uitje in de gaten voor de meest actuele informatie. Wij hebben de kaartverkoop voor dit uitje tijdelijk stopgezet vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Wij hopen zo snel mogelijk weer tickets aan te kunnen bieden, houd daarvoor deze pagina in de gaten. Wil je op de hoogte blijven van al onze uitjes en leuke tips ontvangen om eropuit te gaan? Abonneer je dan op de Eropuit Nieuwsbrief. Je vindt de aanmeldlink op deze pagina rechtsonder in het blokje ‘heb je een vraag?’

Waterliniemuseum

20% korting

Ontdek in het Waterliniemuseum in de Nieuwe Hollandse Waterlinie hoe water een wapen werd!

Na een bezoek aan het Waterliniemuseum en een ontdekkingstocht over Fort bij Vechten hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je.

In het museum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen.
Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794.
Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

Middenin dit bijzondere museumgebouw vind je een 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. En mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Rondleiding Fort bij Vechten

Bij aanschaf van een ticket via deze website ontvang je een rondleiding over het fort. Geniet van de bijzondere omgeving!De rondleiding kan alleen vertrekken als er voldoende gidsen beschikbaar zijn. Bel daarom op de ochtend van jouw bezoek (of de dag van tevoren) even met 030-656 5285 of de rondleidingen die dag doorgaan, zodat je niet voor een verrassing komt te staan.Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het actuele aanbod op www.waterliniemuseum.nl .

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel. 
Het ticket dient geprint meegenomen te worden naar het Waterliniemuseum.