advertentie

Meest gestelde vragen

1. Wat houdt de verkiezing Leukste uitje van Nederland in?

Net als in voorgaande jaren organiseert de ANWB weer de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje per provincie. Aan u, de leden van de ANWB, vragen we ons daarbij te helpen! Allereerst willen we van u weten welke uitjes volgens u genomineerd moeten worden voor deze verkiezing.

Wij vragen u minimaal één uitje uit uw provincie te nomineren. Om de beste uitjes te selecteren voor de tweede ronde, wordt u gevraagd in welke mate u het uitje aanbeveelt: van Niet aanbevelen tot Heel erg aanbevelen. Het staat u vrij om meer uitjes te nomineren, ook uit andere provincies. Graag zelfs!

Bij de beoordelingsronde ( die loopt van 2 november 2015 t/m 3 januari 2016) kunt u de genomineerde uitjes beoordelen. Hierbij geldt dat u zoveel mogelijk uitjes mag beoordelen, echter, een genomineerd uitje mag maar één keer per e-mailadres beoordeeld worden. Hier vragen wij u minimaal één uitje van de nationale lijst en één uitje van een provincie te beoordelen. In deze ronde vragen wij u deze uitjes te beoordelen op een aantal vaste aspecten. De best beoordeelde uitjes mogen een jaar lang de titel "Leukste uitje van ….” voeren. Ook de nummer 2 en nummer 3 zetten wij in het zonnetje.

2. Tot wanneer kan ik een uitje nomineren?

Nomineren kan van 21 september t/m 16 oktober 2015.

3. Vanaf wanneer kan ik mijn stem uitbrengen?

Op 2 november 2015 maken we bekend wat de top 10 is van genomineerde provinciale uitjes. Vanaf deze datum kunt u ook stemmen door de genomineerde uitjes te beoordelen op vijf aspecten. U kunt tevens stemmen op de lijst met landelijke uitjes die dan bekend wordt gemaakt. De stemronde loopt tot en met 3 januari 2016.

4. Waar worden de prijswinnaars van de Efteling tickets bekend gemaakt?

Gelijk na het aflopen van de nominatieronde vindt de trekking plaats onder de deelnemers die een geldig e-mailadres hebben ingevuld. De prijswinnaars worden op objectieve wijze door onpartijdige computerprogrammatuur geselecteerd.

De prijswinnaar zal uiterlijk 17 oktober 2015 per e-mail op de hoogte worden gesteld.

De prijswinnaar dient binnen een week na verzending van de e-mail, waarin de uitslag wordt bekend gemaakt, te reageren, bij gebreke waarvan geen aanspraak meer gemaakt kan worden op de prijs.

De prijswinnaar dient zich op verzoek te identificeren om toekenning van de prijs mogelijk te maken.

5. Wanneer is bekend welke uitjes de titel ‘Leukste uitje van … 2016’ gewonnen hebben?

Op 22 maart 2016 maken we tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend wie de winnaars zijn van het Leukste uitje van Nederland en van de Leukste uitjes van alle provincies in 2016.

6. Waarom moet ik mijn email adres geven?

Als u een uitje nomineert of beoordeelt vragen wij om uw e-mailadres. Deze gebruiken wij om uw nominatie en/of beoordeling te verifiëren, zodat de verkiezingen zo eerlijk mogelijk verlopen. We zullen u daarnaast op de hoogte houden van de uitslag van de verkiezing en u laten weten of u een van de winnaars bent van de 5 Efteling tickets.