Uitjes in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft veel te bieden voor jong en oud en kan uitstekend met de (klein)kinderen ontdekt worden.

Waterliniemuseum

Een goede plek om te beginnen is in een van de musea die het gebied rijk is. Zo wordt in het Utrechtse Waterliniemuseum (gevestigd in Fort bij Vechten) duidelijk hoe water een wapen werd en zoomt het Vestingmuseum in Naarden in op hoe belangrijk de forten en vestingen voor Nederland waren.
Bestel tickets met 20% korting

GeoFort

Een absolute aanrader is ook GeoFort in Herwijnen dat volledig in het teken staat van de kaarten en navigatie. GeoFort is ook het startpunt van een Beleefroute (een Dwaalspoorroute) die dwars door het indrukwekkende militaire landschap loopt. Extra gaaf voor de kids omdat zij onderweg met behulp van een app vragen beantwoorden over de bomen die zij tegenkomen.
Bestel tickets met 15% korting

Fort Vechten

Leuk en leerzaam, iets dat ook geldt voor de Krachtpatsersroute waarmee vanaf Fort bij Vechten het gebied van de Kromme Rijn verkend kan worden. Wordt afgezakt naar het zuiden dan ligt daar aan de Waal Slot Loevestein. Dwaal door de gangen, leer alles over de middeleeuwen en dompel je onder in spannende verhalen. Want hoe zat het nu ook alweer met die boekenkist?

Fort Pannerden

Verborgen onder de aarde ligt het vijf verdiepingen tellende Fort Pannerden. Het fort ligt middenin het rivierlandschap en trotseert water, aarde, lucht en vuur.
Bestel tickets met 20% korting

Evenementen

In het Liniegebied vinden de komende maanden ook veel evenementen plaats die een (meerdaags) uitje rechtvaardigen. Op de planning onder andere de start van het fortenseizoen (20 t/m 22 april) met talloze activiteiten en later in het jaar een speciale fietsvierdaagse en de eerste editie van de Waterlinie Wandeltocht.

> Alle kidsroutes
> Meer activiteiten