Utrecht International Comedy Festival

Eén van de grootste comedyfestivals van de wereld is terug voor nog meer spraakmakende stand-up comedy, het Utrecht International Comedy Festival.

Het Utrecht International Comedy Festival (UICF), één van de grootste comedyfestivals, is terug met nog meer spraakmakende stand-up comedy. Vanaf 22 februari t/m 4 maart 2023 vinden er 40 shows plaats.

Het UICF brengt al elf edities mensen samen om te lachen. Met comedy worden maatschappelijke en controversiële onderwerpen bespreekbaar gemaakt. Zware kost wordt zo lichter verteerbaar en zelfs grappig. Doordat de comedians uit alle lagen van de samenleving en uit verschillende culturen komen vergroot comedy het wederzijds begrip. En het allerbelangrijkste: samen lachen is gezellig... en gezond! 

Het UICF is een van de meest gewaardeerde comedyfestivals van het Europese vasteland. Scherpe grappen en bizarre filosofieën die je aan het denken zetten, passeren de revue. Dat alles gecombineerd met razendsnelle interactie met het publiek. Of je nou gewoon wil lachen met een biertje in je hand, of geraakt wil worden door een hilarisch of gevoelig verhaal: het kan allemaal bij het UICF.