Wadopera Peter Grimes

Deze kans om een opera mee te maken met 150 zangers, acteurs en musici op het podium met als achtergrond het Wad, krijg je wellicht nooit weer!

Wadopera Peter Grimes

Dirigent Arnaud Oosterbaan brengt samen met regisseur Paul Carr uit Engeland ‘Peter Grimes’ naar het Wad! Met een cast van 12 Nederlandse topsolisten een live orkest van 60 professionele musici en nog eens ruim 70 zangers en figuranten uit de regio!

Peter Grimes is de imposante opera van Benjamin Britten uit 1945, met sterke karakterrollen, indrukwekkende koorpartijen en prachtig beeldende orkestmuziek, over een vissersgemeenschap aan de woeste Engelse kust.  

Het verhaal

De opera begint wanneer de plaatselijke lijkschouwer Swallow, die tevens advocaat en burgemeester is, Peter Grimes ondervraagt over de dood van zijn scheepsjongen. Niet alleen de dood van de vissersjongen roept vraagtekens op, maar ook de omgang met de verdachte. Peter Grimes is een aangrijpend verhaal over verlies en verraad.

Een unieke locatie

De Wadopera Peter Grimes speelt zich af in een vissersdorp aan de ruige kust van Suffolk in Engeland. Het laat zich daarmee gemakkelijk verplaatsen naar een bijzonder dorp aan de Friese kust op een unieke locatie: achter de dijk bij Paesens-Moddergat (Friesland).
Slechts één keer eerder is Peter Grimes in de openlucht uitgevoerd, op een strand. Dit wordt dus de tweede keer, en de eerste keer op het Europese vasteland, dat deze opera figuurlijk met de voeten in het water wordt uitgevoerd.