Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo is een in 2001 gebouwde schouwburg (architect Jan Hoogstad) met 3 zalen: een Grote Zaal (Rabozaal) met 880 stoelen, een vlakke vloer zaal (Middenzaal) met 300 stoelen en een filmzaal met 88 stoelen. 

Bereikbaarheid

Via diverse invalswegen en vanaf de A1 is Schouwburg Hengelo goed te bereiken.

Parkeren
De dichtstbijzijnde parkeergarage is De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat nr. 41 (voorheen P1 Hengelo Centre). De Beurs is 7 dagen per week 24 uur per dag open. Het is een parkeergarage zonder slagbomen.  Je hoeft in deze parkeergarage geen parkeerkaartje te trekken. Kentekencamera's scannen de kentekens van alle in- en uitrijdende auto's.  Je betaalt achteraf door je kenteken in te toetsen op de betaalautomaat. Je kunt betalen met muntgeld, pin en creditcard. Wie zonder te betalen wegrijdt, krijgt een boete thuisgestuurd.

Voorkom de wachtrij bij de betaalautomaat, betaal in het theater!
Indien je ná 18.00 uur inrijdt kan je bij de informatiebalie, kassa en restaurant Brasserie So Nice je kenteken noteren. Vervolgens kan je (tot 05.00 uur) zonder verdere handelingen de parkeergarage uitrijden. Je kenteken laten registreren kan voorafgaand aan een voorstelling, in de pauze of na afloop. Tip: registreer voor aanvang, dit scheelt tijd.

Bij Q-park (Parkeergarage De Brink) kan je  uw auto 7 dagen per week 24 uur per dag parkeren.

Ook kan je ’s avonds (behalve tijdens koopavonden) vanaf 2 uur voor de voorstelling gratis parkeren bij Lansinkveste aan de Lansinkesweg.

Parkeren op (koop)zondag
Op koopzondag parkeer je in de parkeervakken aan de straat gratis. Let op: In de parkeergarages moet je altijd betalen! Dus ook tijdens zon- feestdagen!

OV
Het theater is gesitueerd tegenover het NS-station, busstation en taxistandplaats. Per trein of bus (uitstappen bij station Hengelo) is Schouwburg Hengelo dan ook prima bereikbaar. Het theater bevindt zich direct aan het Stationsplein.