De Rijswijkse Schouwburg

Bekijk uw favoriete theatervoorstelling in de Rijswijkse Schouwburg.

Rijswijkse Schouwburg

Sinds 1991 heeft Rijswijk een schouwburg, gelegen aan de grote vijver tegenover het oude stadhuis. De schouwburg biedt met zo'n 200 voorstellingen per jaar, een veelzijdige programmering. Meerdere malen viel de schouwburg in de prijzen voor zijn gastvrijheid en service.

De Rijswijkse Schouwburg beschikt over twee theaterzalen: de Grote Zaal en de Kleine Zaal. In deze twee zalen vinden de voorstellingen plaats. De kleine zaal biedt plaats aan kleinkunst en cabaretiers. De grote zaal wordt vooral benut voor alle denkbare theatergenres.

De Rijswijkse Schouwburg vindt het belangrijk om midden in de samenleving te staan, te verbinden en te inspireren. Daarom werkt men graag samen met de middelbare scholen, andere culturele instellingen en lokale ondernemers.

Minder validen
De schouwburg kent diverse voorzieningen voor mindervaliden. Op het parkeerterrein achter de Rijswijkse Schouwburg (Huys de Wervelaan) zijn acht invalidenparkeerplaatsen. Voor de schouwburg is een hellingbaan, zodat je gemakkelijk binnenkomt. In de Foyer is een invalidenlift naar de Bovenfoyer.

Bereikbaarheid
De Rijswijkse Schouwburg ligt dichtbij alle belangrijke uitvalswegen. In de directe omgeving is bovendien voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook met tram, bus of trein komt u er snel en makkelijk. De HTM-lijnen tram 17 en bus 18 en 23 hebben een halte op loopafstand van de Rijswijkse Schouwburg. Ook de halte van bus 30 (Veolia) bevindt zich op loopafstand van de schouwburg.