Classical Christmas

Beleef het ultieke concert met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Classical Christmas

Kom in de kerststemming met het Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en pianist Jan Vayne. Het programma van dit kerstconcert bestaat uit bekende kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. Ook minder bekende, maar mooie kerstnummers zullen de revue passeren. Het koor zorgt voor het ultieme kerstgevoel. 

Het programma voor de pauze is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat de schitterende aria’s vertolken. De musici van The Bach Orchestra of the Netherlands laten in Vivaldi’s ‘Winter’ horen waarom zij tot de top van de Europese barok behoren. Jan Vayne improviseert in de stijl van Vivaldi zoals hij dat alleen kan: virtuositeit gekoppeld aan pure devotie.

Na de pauze wordt je meegenomen met bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night.

Jan Vayne

De pianovirtuoos zorgt voor ontroerende momenten tijdens het kerstconcert. Wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze uitzonderlijke pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands.  Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!