Brabantsedag Heeze

Laat je verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar tijdens Brabantsedag Heeze.

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!

De in 1954 begonnen optocht met boerenkarren is uitgegroeid tot een waar spektakel. Tijdens de theaterparade trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2000 acteurs door het centrum van Heeze.

Thema theaterparade: 'Met Verve'

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, inclusief het Belgische deel. Dit wordt op innovatieve wijzen tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63ste Brabantsedag is het thema “Met Verve”. Iedere wagenbouwersgroep heeft daarvoor een schilder gekozen die geboren is in het Hertogdom. Zij laten zich inspireren door de schilder of z’n schilderij, maar het kunstwerk mag niet letterlijk worden uitgebeeld. Het bouwproces van een wagen duurt maanden, vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren dagelijks bezig om de geweldige creaties vorm te geven.  

De bezoekers worden geboeid met expressief of juist ingetogen toneelspel. Ernst en komedie, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant tot leven. De Brabantsedag is een dagje uit voor de hele familie en de perfecte afsluiter van de zomervakantie!