Brabantsedag Heeze

€ 3,- korting

Laat je verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar tijdens Brabantsedag Heeze.

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!

Kom kijken en genieten, laat je verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! Op 28 augustus 2022 vindt de Brabantsedag Heeze plaats. Vanaf 10.00 uur is er volop vermaak in Heeze op verschillende sfeerpleinen. Je kunt genieten van vermaak, muziek en straattheater. Vanaf 13.30 uur start de 2 uur durende theaterparade.

De in 1954 begonnen optocht met boerenkarren is uitgegroeid tot een waar spektakel. Tijdens de theaterparade trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2000 acteurs door het centrum van Heeze.

Thema theaterparade: 'Met Verve'

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, inclusief het Belgische deel. Dit wordt op innovatieve wijzen tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63ste Brabantsedag is het thema “Met Verve”. Iedere wagenbouwersgroep heeft daarvoor een schilder gekozen die geboren is in het Hertogdom. Zij laten zich inspireren door de schilder of z’n schilderij, maar het kunstwerk mag niet letterlijk worden uitgebeeld. Het bouwproces van een wagen duurt maanden, vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren dagelijks bezig om de geweldige creaties vorm te geven.  Op de laatste zondag van augustus zal daardoor een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze rijden.

De bezoekers worden geboeid met expressief of juist ingetogen toneelspel. Ernst en komedie, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant tot leven. De Brabantsedag is een dagje uit voor de hele familie en de perfecte afsluiter van de zomervakantie!

ANWB-leden ontvangen bij hun ticket een digitale paradegids. Deze gids bevat achtergrondinformatie over alle 16 voorbijtrekkende wagenbouwersgroepen en heel veel praktische informatie voor een bezoek aan de Brabantsedag.

Aanvullende ticketinformatie

  • Met het ANWB ticket heb je toegang tot Brabantsedag Heeze op 28 augustus 2022 en krijg je een digitale paradegids. De digitale paradegids wordt per mail gestuurd in de week van het evenement.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Heeze is goed bereikbaar via afrit 34 (Valkenswaard) vanaf de A2 tussen Eindhoven en Maastricht. De organisatie adviseert je deze afrit te nemen als alternatief voor de drukkere afrit 34 (Geldrop) vanaf de A67 tussen Eindhoven en Venlo.
  • Er zijn diverse parkeerterreinen in de gemeente Heeze tijdens het evenement waar je kan parkeren voor €4,- per auto. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar bij de betreffende parkeerplaats en niet van te voren te bestellen. Kijk hier voor de verschillende parkeerterreinen.
  • Je kan ook met de trein of de fiets komen. Er zijn bewaakte fietsenstallingen en het NS-station ligt op 10 minuten lopen van het paradeparcours. 
  • Er wordt geadviseerd huisdieren thuis te laten.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.