advertentie

Streekbos

Bovenkarspel
 
Deel jouw ervaring met anderen! Schrijf de eerste review
 


Een zee aan recreatiemogelijkheden, zowel op het land als op het water.

Heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand, roeien op het water of spelen in de speeltuin; in het Streekbos kan het allemaal. Vanuit het Streekbos Paviljoen, waar ook Volkssterrenwacht Orion, Restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) zijn gevestigd, wordt van alles georganiseerd. Er zijn wandel- en fietsroutes, vaartochten en diverse arrangementen voor kleine en grote groepen. 

Het Streekbos is 73 hectare groot.

Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn (half)verharde fiets- en wandelpaden, een zandstrand en een grote zwemplas. Het IVN verzorgt rondleidingen en excursies met een natuur-educatief karakter. U kunt vissen en varen in het gebied. Bij Rrestaurant IJgenweis kunt u eten, drinken en midgetgolfen en waterfietsen of kano’s huren.


In het Klimpark zijn voor durfals verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraden op hoogtes van 5 tot 13 meter.


Archeologisch Voetspoor

Ga eens terug in de tijd; bij het Archeologisch Voetspoor is met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij nagemaakt. Vanaf de model-plagger aan het eind van het Voetspoor is er een mooi uitzicht op de bronstijdboerderij.

Vereniging Oud Stedebroec is zeer behulpzaam geweest met materiaal en adviezen. Voor de plattegrond van de bronstijdboerderij en de tekst op het informatiepaneel werd door het Recreatieschap Westfriesland nauw samengewerkt met ADC ArcheoProjecten.


Honden

In vak A, B en C van het Streekbos is het toegestaan uw hond los te laten lopen, met uitzondering van het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni.


Kenmerken van Streekbos
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Wandelroutes, Recreatiegebieden, Natuurgebieden
StreekbosGezin met kinderen (0-6)Gezin met kinderen (7 -14)SeniorenGroep kinderenGroep volwassenenFamilie (jong en oud)WandelroutesRecreatiegebiedenNatuurgebieden

Klantenbeoordeling Streekbos

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneelBeoordeling plaatsen
Annuleren
http://www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreatieterreinen/het-streekbos

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch


Suggesties


Geen foto

Vroege vogelbos

Almere
(0 beoordelingen)
Het Vroege Vogelbos is een bijzondere plek met een theeschenkerij, schaapskooi met schaapskudde, een mooie houten speeltuin en een bostuin.
Geen foto

Buitencentrum Almeerderhout

Almere
(0 beoordelingen)
Buitencentrum Almeerderhout is het beginpunt voor een dagje naar buiten: een bezoek aan stadslandgoed De Kemphaan en de bossen rond Almere.
Geen foto

Stadslandgoed De Kemphaan

Almere
(0 beoordelingen)
Volop natuur en aapjes kijken in boswachterij Almeerderhout.
Geen foto

Het Twiske

Oostzaan
(0 beoordelingen)
Recreatiegebied vlakbij Amsterdam, bestaat voor een derde uit water. Wandelen/skeeleren/fietsen/roeien in bos en natuur