Het Arsenaal

Het Arsenaal in het centrum van Vlissingen bestaat uit het grootste Piratenpark van Nederland en Zeelands grootste zeeaquarium!

Het Arsenaal in Vlissingen bestaat uit drie verdiepingen vol vermaak! Op de begane grond vind je de onderwaterwereld, op de eerste verdieping kan je klimmen en klauteren als een piraat en op de derde etage vind je maar liefst 300 jaar geschiedenis. Beklim ook de Arsenaal Toren, deze uitkijktoren op 45 meter hoogte geeft je namelijk een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Onderwaterwereld

Sta oog in oog met een echte haai, aai de roggen en ga op avontuur in de onderwaterwereld en tropische zaal, met maar liefst vier grote aquaria. Probeer alle felgekleurde tropische vissen te tellen (het is onmogelijk!) en geef jouw handen een speciale behandeling in de Garra Rufa bak, de visjes poetsen jouw handen schoon! 

Het Piratenhol

Word een echte piraat en leer een schip te enteren, een kanon te vuren, en met een geweer te schieten. Doorsta jij de piratentest? Ga dan mee op avontuur op de scheepssimulator en kies met Zwartbaard het ruime sop en beleef je de wildste piratenavonturen.

Piratengeschiedenis

Leer hoe de piraten leefden en maak kennis met een aantal piraten uit het verleden. Ontdek vervolgens in de Touwslagerij van Michiel de Ruyter hoe touwen worden gemaakt. 

Met één entreebewijs bezoek je het gehele Arsenaal: de piratengedeeltes, de onderwaterwereld en de uitkijktoren! Met het ANWB-ticket ontvangen bezoekers een gratis piratenooglapje.