River Cruise Rotterdam

Tot € 2,50 korting

Ontdek de haven en de highlights van Rotterdam met River Cruise Rotterdam.

Ontdek Rotterdam

River Cruise Rotterdam biedt verschillende rondvaarten aan. Tijdens deze rondvaarten ontdek je de haven en de hoogtepunten van Rotterdam. 

Rondvaart 1 uur (highlights Rotterdam)

Eenmaal aan boord bij River Cruise Rotterdam waan je je volledig in de Rotterdamse sferen voor de komende 60 minuten. Je vaart langs vele verschillende beroemde gebouwen, bruggen en highlights van de stad. De gebouwen zijn zo imposant dat het lijkt alsof ze je ieder moment kunnen opslokken. Vanaf het water zie je het allemaal nèt iets anders!

SS Rotterdam, Kop van Zuid, Hotel New York, het Witte Huis, de Willemsbrug, de Euromast... je vaart er allemaal langs. Vergeet ook de prachtige en herkenbare skyline en de grootste haven van Europa niet! Een gids vertelt je tijdens de rondvaart waar je bent, wat je ziet en andere interessante ins en outs.

Of je nou neerstrijkt op het zonnedek of een plekje zoekt in de gezellige salon, vanaf de rondvaartboot heb je altijd een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam!

Havenrondvaart Rotterdam 1,5 uur

Ben je geïnteresseerd in de grote zeehavens van Rotterdam? Dan is deze speciale havenrondvaart rotterdam een must-do! Stap aan boord voor een rondvaart van 1,5 uur waarbij een live guide je alle ins en outs vertelt over de containerschepen, de overslaghavens, de geschiedenis en het heden van de grootste haven van Europa!

Je komt langs de Sint Jobshaven, de Waalhaven, de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij met o.a. de Onderzeebootloods, de Maashaven met het bekende cruiseschip ss Rotterdam, de Rijnhaven met Hotel New York waar vroeger de Holland Amerika Lijn gehuisvest was én je vaart nog een stukje langs de skyline!

Klassieke Havenrondvaart Rotterdam 1,5 uur

Stap aan boord van het nostalgisch passagiersschip Nehalennia en vaar 1,5 uur door de haven van Rotterdam. Zie de bedrijvigheid op het water, de reusachtige schepen aan de kade en bekijk de moderne architectuur van de stad vanaf een andere kant.

Onderweg vaar je langs de Erasmusbrug, Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM), Eemhaven, voormalig stoomcruiser SS Rotterdam en het oude Hotel 'New York'. De audioguide vertelt je in plat Rotterdams over alle bezienswaardigheden.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang.
 • Je ontvangt 1 volwassen en/of kind ticket waarop een QR-code staat die geldig is voor het aantal personen waarvoor je het ticket hebt besteld. Bij het scannen van de QR-code ziet het River Cruise personeel voor hoeveel personen het ticket geldig is.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • De Rondvaart 1 uur (highlights Rotterdam) duurt circa 1 uur en vertrekt vanaf Parkhaven 13, 3016 GM Rotterdam.
 • De Havenrondvaart Rotterdam duurt ca. 1,5 uur en vertrekt vanaf Parkhaven 13, 3016 GM Rotterdam.
 • De Klassieke Havenrondvaart duurt circa 2 uur en vertrekt vanaf Boompjeskade 123, 3011 XT Rotterdam.
 • Zorg ervoor dat je een kwartier voor afvaart aanwezig bent.
 • Aan boord is er een bar waar hapjes en dranken verkrijgbaar zijn.
 • Bij de rondvaart 1 uur (highlights Rotterdam) en de Havenrondvaart Rotterdam 1,5 uur, kan aan boord alleen gepind worden.
 • Bij de Rondvaart 1 uur (highlights Rotterdam) en de Havenrondvaart Rotterdam 1,5 uur is er een live guide aanwezig in Nederlands, Engels of Duits.
 • Bij de Klassieke Havenrondvaart (2 uur) is er een audioguide aanwezig in Nederlands (Rotterdams), Engels en Duits.
 • De boot is rolstoelvriendelijk en er is een speciale rolstoellift aanwezig.
 • Voor de Rondvaart 1 uur (highlights Rotterdam) en de Havenrondvaart Rotterdam van 1,5 uur kan je recht voor de Euromast (betaald) parkeren op Parkhaven. Je vindt de rondvaartboot naast de Pannenkoekenboot.
 • Voor de Klassieke Havenrondvaart 2 uur, kan je (betaald) parkeren in de parkeergarage “Boompjes” (navigatieadres: Terwenakker te Rotterdam) of parkeergarage “Erasmus” (navigatieadres: Willemsplein te Rotterdam).
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar River Cruise Rotterdam te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.