Rederij van Hulst - Dagtocht Hoorn

Maak met Rederij van Hulst een dagtocht per boot en ontdek Hoorn.

Dagtocht Hoorn

De dag begint met vertrek per luxe touringcar vanuit Leiderdorp richting Hoorn. Aangekomen in Hoorn heb je vrije tijd en waan je je weer even terug in de geschiedenis. In het stadje Hoorn is de rijke historie van de koopvaardij nog goed te zien. De stad lag op de perfecte locatie voor handelsroutes van de VOC en kwam in de 17e eeuw enorm tot bloei. Slenterend langs de haven zie je de historische panden uit die tijd. Schipper Bontekoe, bekend van het boek ‘de scheepsjongens van de Bontekoe’, is hier geboren. De beeldengroep van zijn scheepsjongens staat vlakbij het havenhoofd. In de haven is het nog altijd gezellig druk. Van moderne jachten tot klassieke charterschepen van de bruine vloot, een wandeling langs de drukke haven is al een attractie op zich.

Even klaar met water en bootjes? De binnenstad van Hoorn is ook bekend om het ‘Hoornse winkelrondje' en de ‘Hoornse straatjes’: bijzondere en ambachtelijke winkeltjes voor shopfanaten. Lekker even uitrusten kan bij de vele restaurantjes en cafeetjes die Hoorn rijk is.

Op de afgesproken tijd vertrekt het schip vanuit Hoorn en vaart dan via het Markermeer naar Amsterdam. Over het drukke IJ vaar je richting de authentieke NDSM-werf. Daar stap je over op de luxe touringcar die je weer terugbrengt naar de opstaplocatie in Leiderdorp.

Rondvaarten Rederij van Hulst

Rederij van Hulst verzorgt al ruim 60 jaar diverse activiteiten op het water. Vanaf verschillende opstaplocaties worden mooie vaartochten door het Groene Hart gemaakt. Zo kan je ook uitwaaien in het Groene Hart, de Drecht en Does ervaren en de Kagerplassen ontdekken.
Bekijk het complete aanbod van Rederij van Hulst.