Driemasterzeilen met Hollands Glorie

Vaar mee op een van de grootste driemastklippers van Nederland: de Sanne Sophia.

Een dagje uitwaaien en varen over het IJsselmeer met het zeilschip uit 1886 is een leuk uitje voor jong en oud! Geniet op het ruime dek, neem plaats in de riante salon met bar of help de bemanning met het hijsen van de zeilen.
Er zijn twee verschillende zeiltochten mogelijk met de Sanne Sophia:

Zondag onder Zeil

Iedere zondag vertrekt de Sanne Sophia vanuit Muiden naar het IJsselmeer en passeert daarbij zeesluizen, het Muiderslot en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit. Onderweg naar Pampus, een voormalig forteiland, zal er langs de kustlijn van het IJsselmeer en langs Muiderberg, IJburg en Durgerdam gevaren worden. Na de lunch is het mogelijk om Pampus te bezoeken (entreebewijzen zijn aan boord verkrijgbaar). Vervolgens zal het schip terugvaren naar Muiden.
Afvaart om 10:30 uur, aankomst rond 16:00 uur.

Volendam voor de boeg

Vanuit Muiden vaart de Sanne Sophia richting Volendam. Deze route gaat langs zeesluizen, het Muiderslot en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit en via het IJsselmeer. Na de lunch zal de Sanne Sophia aanmeren in de haven van Volendam en heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een kort bezoek aan het vissersdorpje te brengen. Zodra iedereen weer aan boord is zal het schip terugvaren naar Muiden.
Afvaart om 10:00 uur, aankomst rond 17:00 uur.