Dagje Volendam en Marken per e-bike

€ 25,- korting

Ga op verkenningstocht per e-bike door Volendam en Marken en ontdek het omringende landschap.

Ga op verkenningstocht per e-bike door Volendam en Marken

De historische vissersdorpjes Volendam en Marken staan bij veel mensen op het lijstje om een keer te bezoeken, maar het omringende landschap wordt nog wel eens vergeten. Met deze tour heb je 6 uur lang de beschikking over een e-bike, waarmee je tot 25 km/u kunt rijden. Ontdek op je eigen tempo de vissersdorpjes en het omringende landschap en las zoveel pauzes in als je wilt. 

Culturele en natuurlijke schoonheid

Deze tour omvat meer dan vrij rondfietsen met een e-bike. Naast het ophalen van de fiets in Volendam, kun je bij Fotograaf Volendam op de foto in traditionele Volendammer klederdracht. Wandel over de beroemde Dijk en, als je honger hebt, kun je terecht bij restaurant De Lunch. Als je er klaar voor bent om naar Marken te gaan, dan stap je met je e-bike aan boord van de Volendam Marken Express of ga je lekker fietsen. Er zit 1 overtocht met de boot inbegrepen bij de tour, maar je kunt zelf kiezen welke kant op je de boot pakt (van Volendam naar Marken of van Marken naar Volendam).

Aangekomen op Marken, kun je je weg vervolgen naar het Kijkhuisje. Hier kun je zien hoe Markers rond 1940 leefden, toen de hele familie in één kamer sliep. Mocht je nog niet hebben gegeten, dan kun je terecht bij restaurant De Visscher. Als er dan nog leven in de batterij van je e-bike zit kun je naar de vuurtoren ‘het Paard van Marken’ fietsen. Het is één van de meest gefotografeerde vuurtorens van Nederland, en geen wonder gezien de mooie idyllische omgeving.

Inbegrepen in het arrangement:
- Gebruik van een e-bike voor 6 uur
- Volendam Marken Express enkeltje (van Volendam naar Marken of van Marken naar Volendam) 
- Foto in Volendamse klederdracht 
- Bezoek aan Kijkhuisje op Marken
- Fiets- en wandelroutes door Volendam en Marken
- Kortingsvouchers voor diverse horeca locaties in Volendam en Marken

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Je kunt vervolgens alleen het tijdslot 9.00 uur kiezen. Dit betekent niet dat je de dag om 9.00 uur moet beginnen, dat mag ook later. Er wordt geadviseerd om te beginnen tussen 9.00 en 11.00 uur, aangezien je 6 uur de beschikking hebt over de e-bike en deze voor 17.00 uur moet worden ingeleverd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Voor de e-bike dien je minstens 1.50m te zijn. Dit arrangement is te boeken voor personen vanaf 1.50m.
  • Meld je op de dag van jouw gereserveerde bezoekdatum bij het verkoop & informatiepunt, deze is te vinden bij Touristinfo, Haven 70. Hier wordt je ANWB ticket gescand en kan je de e-bike ophalen.
  • Je hebt 6 uur de beschikking over de e-bike. De e-bike dient voor 17.00 uur weer ingeleverd te worden.
  • Er is gratis parkeergelegenheid bij Marinapark Volendam.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Volendam te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

 

Liever Volendam en Marken te voet ontdekken?

Je kunt ook tickets boeken voor het volgende arrangement: Dagje Volendam. Bij dit arrangement zit een retour met de Volendam Marken Expres, een foto in Volendamse klederdracht, een Volendamse Wafel met koffie en een demo, bezoek aan het Droste museum, bezoek aan Cheese Factory Volendam, bezoek aan het kijkhuisje, wandelroute Volendam en wandelroute Marken.