Blue Boat Company Amsterdam

Tot € 12,50 korting

De luxe boten van Blue Boat Company nemen je overdag of in de avond mee voor een rondvaart over de vele grachten van Amsterdam.

Blue Boat Company

Blue Boat Company wil de schoonheid van Amsterdam op een unieke manier delen met iedere bezoeker van de stad, ongeacht zijn of haar achtergrond. Dit gebeurt door het bieden van kwalitatief hoogstaande, originele producten, waarbij de “belevenis” aan boord en “plezier” centraal staan. 

City Canal Cruise - prachtige rondvaart overdag

De Amsterdamse grachten zijn benoemd tot UNESCO werelderfgoed en tijdens de 75 minuten durende City Canal Cruise zal je zien waarom. De rondvaart neemt je mee langs alle bekende en bijzondere plekken in de stad zoals het Anne Frank huis, de Magere Brug en de prachtige grachtenpanden op de Prinsengracht.

Via een Personal Audio Systeem aan boord krijg je uitleg over de bezienswaardigheden. Ook kan je kiezen uit één van de themaverhalen zoals de “Gezocht: Zoetwaterpiraten kidscruise” voor alle kinderen van 5-12 jaar & de “rijksrondvaart”, een verhaal geproduceerd door het Rijksmuseum dat het Amsterdam van nu koppelt aan het Amsterdam uit de Gouden eeuw.

Twee opstaplocaties Blue Boat Company hanteert voor de City Canal Cruise twee opstaplocaties; Stadhouderskade 501 (tegenover Hard Rock Café) en Stadhouderskade 551 (tegenover Heineken Experience). Selecteer in het bestelproces de tickets met de opstaplocatie van jouw keuze. 

Evening Cruise - magische avondrondvaart 

Ontdek de unieke sfeer van Amsterdam in de avond met deze 90 minuten durende rondvaart. De stad voelt magisch aan vanwege de duizenden lichtjes die de bruggen en iconische grachtenpanden verlichten. Bestel een drankje bij de ober aan boord terwijl je geniet van het uitzicht (consumptie niet verplicht). Aan boord is het alleen mogelijk om met pinpas of creditcard te betalen.

Het Personal Audio Systeem neemt je mee door de stad en vertelt onderweg over de bezienswaardigheden. Leer over het ontstaan van de grachten, het leven in de stad in de Gouden eeuw, maar ook over het Amsterdam van nu.

Amsterdam Light Festival

Van 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens deze elfde editie neemt Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand van het thema ‘Imagine Beyond’ mee naar de wereld van de verbeelding. De eerste rondvaart vertrekt om 17.00 uur en de laatste rondvaart vertrekt om 21.30 uur. Wil je tickets kopen voor een rondvaart van Blue Boat Company tijdens het Amsterdam Light Festival? Kijk hier voor meer informatie en het kopen van tickets.

3-daagse stedentrip Amsterdam

Nadat je een rustige rondvaart over de grachten hebt gemaakt met Blue Boat Company Amsterdam is er de mogelijkheid om de stad nóg beter te leren kennen. Verleng je bezoek aan Amsterdam met een 3-daagse stedentrip! Verblijf in het NH Hotel Amsterdam Noord of het Four Elements Hotel. Leer de hoofdstad beter kennen nadat je haar vanaf het water hebt gezien!

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee, mits zij bij ouders op schoot zitten. Je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
 • Rondvaart zijn voorzien van een gratis Personal Audio Systeem: audiocommentaar in 19 talen.
 • Tijdens de Evening Cruise is de bar aan boord geopend. Je kunt bij de ober een drankje bestellen. Let op: aan boord kan je alleen met pin of creditcard betalen.

 • De City Canal Cruise rondvaart duurt ongeveer 75 minuten. De Evening Cruise rondvaart duurt ongeveer 90 minuten.

 • De boten van Blue Boat Company zijn verwarmd.
 • Tijdens de rondvaart is er geen bar aan boord. Je kunt versnaperingen kopen in de winkel van Blue Boat Company (bij de opstaplocatie). Het is niet toegestaan eigen eten en drinken op de boot te nuttigen.
 • Een deel van de boten van Blue Boat Company zijn toegankelijk voor mindervaliden. Door de rolstoel lift is het mogelijk met rolstoel en al aan boord te gaan. Indien er een rolstoel in het gezelschap bevindt, dient er na het aanschaffen van een ticket nog gebeld te worden met Blue Boat om de betreffende plek te reserveren. Het tijdslot kan dan eventueel nog wijzigen, afhankelijk van het type boot dat per tijdslot vaart. Er kan telefonisch contact opgenomen worden met Blue Boat via 020–679 1370 (werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar)
 • Met uitzondering van hulphonden, zijn honden aan boord niet toegestaan.
 • Je dient uiterlijk 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.
 • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Byzantium. Klik hier voor de website van parkeergarage Byzantium.

Let op: de tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.