Amsterdam Boat Cruises - Zaanse Schans

Tot € 16,- korting

Bezoek het cultureel erfgoed de Zaanse Schans per rondvaartboot vanuit Amsterdam!

Wereldhaven en cultureel erfgoed

Wellicht is er er geen groter contrast dan in één dag de 4e grootste haven van Europa én een cultureel erfgoed dorp aan de Zaan te bezoeken. Beide locaties hebben ieder hun eigen charme: enerzijds de reusachtige vrachtschepen die tonnen aan grondstoffen vervoeren en anderzijds een woon-werkgebied anno 1850 waar ambachten in het middelpunt staan en diverse molens die aan de horizon gloren.

Als je zowel de haven van Amsterdam als de Zaanse Schans wilt bezoeken, zijn er drie mogelijkheden om dat te doen. Alle drie de rondvaarten worden gevaren met hetzelfde schip dat met mooi weer een panoramadek biedt waar je de haven van Amsterdam en het uitzicht vanaf de Zaan goed kunt zien. Wanneer het minder mooi weer is, biedt het schip een luxe binnenverblijf met enorme raampartijen.

Bezoek de Zaanse Schans - retour

Deze dagtocht start in de haven van Amsterdam en vaart eerst op het IJ waar enorm grote vrachtschepen en wellicht ook cruiseschepen voorbij varen. De vaartocht naar de Zaanse Schans duurt ongeveer 2 uur en biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken in 's werelds oudste industriegebied.

Eenmaal aangekomen bij de Zaanse Schans heb je 2 uur de tijd om het reilen en zeilen van het dorp te leren kennen. Breng een bezoekje aan een kruidenierswinkel wat later een zeer grote supermarktconcern zou worden, de kaasmakerij en de molens. Tip: neem de heerlijke producten die verkocht worden in de winkel mee naar huis om daar na te genieten.

Hierna vertrekt de rondvaartboot namelijk weer terug naar Amsterdam en meer je na wederom 2 uur weer af aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf.

De dagtocht duurt ongeveer 6 uur (inclusief in- en uitschepen) en vertrekt vanaf de opstaplocatie in Amsterdam. 

Bezoek Amsterdam vanuit Zaanse Schans - enkele reis

Voorafgaand deze vaartocht bezoek je op eigen gelegenheid de Zaanse Schans (entree is niet inbegrepen). Aansluitend heb je de gelegenheid om met Amsterdam Boat Cruises mee te varen naar Amsterdam. Een ideale tocht om even lekker bij te komen na je bezoek aan de Zaanse Schans. Je stapt aan boord op de steiger van de Zaanse Schans en over de rivier de Zaan zet je koers richting Amsterdam.

De vaartocht duurt ongeveer 2 uur (inclusief in- en uitschepen) en vertrekt vanaf de opstaplocatie in Zaandam. Let op: dit is een enkele reis en entree voor de Zaanse Schans is niet inbegrepen. 

Bezoek Zaanse Schans vanuit Amsterdam - enkele reis

In de tweede haven van Nederland stap je aan boord op het schip waarna je de schepen met waanzinnige hoeveelheden kolen, olie en containers voorbij ziet varen. Daarna zet je koers richting de Zaan waar aan de kade vele bekende bedrijven hun roots hebben liggen. Je stapt van boord bij de Zaanse Schans waarna je op eigen gelegenheid het dorp kan bezoeken. 

De vaartocht duurt ongeveer 2 uur (inclusief in- en uitschepen) en vertrekt vanaf de opstaplocatie in Amsterdam. Let op: dit is een enkele reis en entree voor de Zaanse Schans is niet inbegrepen. 

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Amsterdam Boat Cruises voor een specifieke bezoekdatum. Op het ANWB ticket staat verder stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan. 

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen of te reserveren.
  • Het is aan te raden minimaal een kwartier voor inscheping aanwezig te zijn.
  • Je kunt de tickets laten controleren vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee. Je hoeft alleen het reserveringsticket mee te nemen.
  • Tijdens de rondvaarten is er een kleine kaart beschikbaar met een beperkt assortiment. Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan.
  • Voorafgaand aan het inschepen handelt Amsterdam Boat Cruises volgens de dan geldende richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Heb je klachten? Blijf dan thuis.
  • Het schip is rolstoelvriendelijk.
  • Honden mogen aan boord mits deze aangelijnd en goed opgevoed is. Houd rekening met de duur van de vaart.
  • Parkeren opstaplocatie Amsterdam: er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren op straat en op het parkeerterrein naast de opstapplaats.
  • Parkeren opstaplocatie Zaandam: de dichtsbijzijnde parkeerplaats is die van de Zaanse Schans. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 12,- per dag.

Andere rondvaarten van Amsterdam Boat Cruises

Wil je ook eens andere mooie wateren en plaatsen ontdekken? Amsterdam Boat Cruises biedt meer rondvaarten aan! Denk bijvoorbeeld aan een rondvaart in de haven of een rondvaart bij de Zaanse Schans. Bestel je tickets met korting hieronder:

Amsterdam Boat Cruises - Amsterdam Skyline Cruise
Amsterdam Boat Cruises - Amstelcruise
Amsterdam Boat Cruises - Havenrondvaart

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.