Amsterdam Boat Cruises - Varen door de haven incl. Scheepvaartmuseum

Tot € 17,50 korting

Leer de vierde zeehaven van Europa kennen en ontdek de maritieme geschiedenis in Het Scheepvaartmuseum!

Leer de vierde zeehaven van Europa kennen

Stap aan boord van de nieuwe ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Amsterdamse haven vanaf het IJ in combinatie met een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum

Het bijzondere karakter van deze rondvaart begint al op onze afvaartlocatie, de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Om 11.30 uur gaan de trossen los voor een rondvaart door de Amsterdamse haven. Zo leer je de vierde zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof je er zelf bij bent!

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar je onbelemmerd zicht hebt op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heb je het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar je kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Ontdek alles over maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum

Rond 14.00 uur arriveer je bij Het Scheepvaartmuseum en heb je circa 2 uur de tijd om dit prachtige museum te bezoeken. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit is verbonden met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Deze maritieme collectie bestaat uit ongeveer 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken, waar je kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip.

Programma

 • Plan je bezoek aan Het Scheepvaartmuseum voor of na de rondvaart.
 • Vertrek rondvaart vanaf Het Scheepvaartmuseum: 11.30 uur (15 min. voor vertrek inschepen)
 • Rondvaart: 2,5 uur
 • Aankomst Het Scheepvaartmuseum: 14.00 uur
 • Bezoek Het Scheepvaartmuseum (ca. 2 uur): tot 16.30 uur

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Amsterdam Boat Cruises voor een gewenste bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan

Aanvullende ticketinformatie

 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen of voor te reserveren.
 • Na het reserveren ontvang je een reserveringsticket(s) van Amsterdam Boat Cruises. Je kunt de tickets laten controleren vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee. Het ANWB Ticket hoef je niet mee te nemen. 
 • Het is aan te raden minimaal een kwartier voor inscheping aanwezig te zijn.
 • De rondvaart duurt ca. 5 uur, inclusief museumbezoek en in- en uitschepen.
 • Het gebruiken en nuttigen van meegenomen etenswaren en consumpties is niet toegestaan. Tijdens de vaart is een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.
 • Het schip is rolstoelvriendelijk.
 • Honden mogen aan boord mits deze aangelijnd en goed opgevoed zijn. Houd rekening met de duur van de vaart.
 • Je kan betaald parkeren op straat en op het parkeerterrein naast de opstapplaats.
 • Of kom met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je de gratis pont naar de NDSM-werf nemen (paarse lijn, F4). Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten. De overtocht duurt circa 15 minuten. Je vindt het schip naast de pontsteiger.
 • Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt Amsterdam Boat Cruises zich het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvang je een tegoedcode.

Andere rondvaarten van Amsterdam Boat Cruises

Wil je ook eens andere mooie wateren en plaatsen ontdekken? Amsterdam Boat Cruises biedt meer rondvaarten aan! Denk bijvoorbeeld aan een rondvaart in de haven of een rondvaart bij de Zaanse Schans. Bestel je tickets met korting hieronder:

Amsterdam Boat Cruises - Zaanse Schans
Amsterdam Boat Cruises - Amsterdam Skyline Cruise
Amsterdam Boat Cruises - Amstelcruise

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.