advertentie

preHistorisch Dorp

Eindhoven
 
Deel jouw ervaring met anderen! Schrijf de eerste review
 


 • alttekst

Reis door zes tijdperken en leer ambachten in preHistorisch Dorp in Eindhoven! preHistorisch Dorp leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,75 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze dagtrip is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen!

Beleef een tijdreis in preHistorisch Dorp
Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In preHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen in Brabant leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen.
De Tijdkijker: ontmoet ridders en musketiers
Sta middenin een tafereel uit de Tachtigjarige Oorlog, zie hoe musketiers hun strijd beleefden. In de virtual en augmented reality-tijdreis de Tijdkijker lijkt het alsof je echt in de prehistorie bent beland. Reis verder en ontmoet Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ridders en prehistorische jagers. Nieuw in 2018: maak Oerselfies! 

Ontdek de Tijdkisten 
Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag. 

Leer oude ambachten
In preHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er zijn wisselende historische activiteiten zoals hout hakken, broodbakken, boogschieten of boomstamkano varen. Elk weekend staat bol van de staat er bol van. Of doe mee  met een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, maak je vuur met vuurstenen of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

Tip: kijk het filmpje en verken alvast het dorp, in 360° virtual reality. 


Kenmerken van preHistorisch Dorp
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Kinderfeestjes, Musea
preHistorisch DorpGezin met kinderen (0-6)Gezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenGroep kinderenGroep volwassenenKinderfeestjesMusea

Klantenbeoordeling preHistorisch Dorp

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneel
Beoordeling plaatsen
Annuleren
Kijk op de website voor actuele prijzenhttp://prehistorischdorp.nl/

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch

  Adres

 • Boutenslaan 161B5644TVEindhoven preHistorisch Dorp - Eindhoven Museum
  Boutenslaan 161B
  5644TV Eindhoven
  Plan uw route

  Contact

  Bel 040 252 22 81
  Stuur een e-mail
  Ga naar de website
  Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

  Openingstijden

  Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website Van 30 juni tot en met 22 augustus

  Geopend

  Van 30 juni tot en met 22 augustus

Suggesties


Geen foto

Natuurmuseum Brabant

Tilburg
(0 beoordelingen)
Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens.
Geen foto

Kasteel Heeswijk

Heeswijk Dinther
(0 beoordelingen)
Enigszins verscholen in het bosrijke Brabantse land tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, ligt het formidabele Kasteel Heeswijk, een voormalige waterburcht uit de 11e eeuw.
Geen foto

Bakkerijmuseum de Grenswachter

Luyksgestel
(0 beoordelingen)
Het Kempisch Bakkerijmuseum in Luyksgestel is een geweldige publiekstrekker, vooral voor gezinnen met kinderen. In de oude bakkerij wordt naar speciaal recept door echte bakkers 'ambachtelijk' gebakken.
Geen foto

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert-Eind
(0 beoordelingen)
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900.