Paracentrum Texel

Ready, set go! Het grootste avontuur van je leven vind je boven Texel.

De tandemsprong is de eenvoudigste manier om kennis te maken met parachutespringen. Je hoeft er bijna niets voor te doen. Alleen een dosis durf en motivatie zijn voldoende. Tijdens een inleidend instructie legt één van onze instructeurs uit wat je te wachten staat. Vervolgens stap je het vliegtuig in en word je vastgekoppeld aan jouw instructeur.

Op een hoogte van minimaal drie kilometer schuift de deur open en samen met de jumpmaster val je met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur naar beneden... Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring, kun je genieten van een schitterend panorama. Het hele eiland ligt letterlijk onder je. Na een halve minuut opent zich boven jouw hoofd een extra grote parachute. Hiermee zweef je zachtjes, hangend aan uw jumpmaster, terug naar Texelse bodem. Vlak voor familie, vrienden en toeschouwers maak je een perfecte landing; als een veertje bereik je de grond.

Voor de tandemsprong is geen medische verklaring nodig. Je kunt van jouw sprong een foto/videoreportage laten maken (leuk voor later!). In dat geval springt één van onze vrije val filmers met je mee.