Paleis Soestdijk

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis.

Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond, onder meer door prinses Juliana en prins Bernhard. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. Een bezoek voert met name door het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele privé-vertrekken van de laatste bewoners.

Paleis Soestdijk biedt bezoekers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een uitgebreide tour door het paleis te maken, met behulp van een mini tablet en koptelefoon. De multimediatour begeleidt bezoekers door historische ruimtes en geeft toegang tot een zee aan informatie in foto’s, filmpjes, teksten en verhalen. In iedere kamer wordt de bezoeker geïnformeerd over de geschiedenis van die ruimte. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen, anekdotes en historische opnamen.

Na een bezoek aan de historische ruimtes is het mogelijk om de tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem te bezoeken. Duik in de wereld van Nederlandse uitvindingen en ontdek waar ons land groots in is. Voor deze tentoonstelling zijn ruimtes in de kelder van het paleis opengesteld die tot nu toe voor het publiek gesloten waren. Speciaal voor kinderen is er een ontdekkingstocht door de kelder, waar met behulp van een knijpkat gespeurd kan worden.