Maatregelen coronavirus Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Oude Ambachten en Speelgoed Museum

10% korting

Ga mee op een reis terug naar het verleden in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

Terug in de tijd

Stap terug in een tijd zonder elektriciteit en waar arbeid nog met de hand werd gedaan. Twee routes door het museum leiden je langs 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. 

Ambachten

Ook zijn er dagelijks ambachten in werking: mandenvlechten, glas-in-lood, klokkenrestauratie, drukkerij, kantklossen, spinnen, glas graferen en de grammofoonplaten. 
Voor kinderen zijn er leuke (gratis) speurtochten waarmee ze langs de ambachten kunnen reizen, een speelruimte en een Oud Hollands Spellen Plein.

Expositie de Fabeltjeskrant

Hebben we het over de Fabeltjeskrant, dan denk je vast aan Meneer de Uil. Of aan één van de andere bijzondere karakters uit het Grote Dierenbos zoals Lowieke de Vos (Hatsikidee) en de pinnige Juffrouw Ooievaar. Allemaal hebben ze menselijke trekjes en herkenbare problemen…. De originele poppen en decorstukken uit de serie en nog veel meer zijn nu te zien in de expositieruimte van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur. Ook zijn er deze zomer diverse extra leuke activiteiten voor jong en oud!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden.
  • Oude Ambachten en Speelgoed Museum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.

Coronamaatregelen Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.