One Planet

€ 4,- korting

De toekomst begint bij One Planet!

One Planet - De toekomst is begonnen!
De Haagse iconen Museon en Omniversum zijn gefuseerd. Samen presenteren zij One Planet. Bij One Planet draait alles om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling. Verwonder je over de schoonheid van onze planeet in One Planet Dome. Leer alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN in de interactieve One Planet Expo. En maak kennis met creatieve oplossingen voor de toekomst in One Planet NOW! waar je ook zelf in actie komt.

One Planet Dome
In One Planet Dome zie je hoe prachtig de aarde is. In het enige koepeltheater in de Benelux bekijk je adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap. Op een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Met filmbeelden overal om je heen, lijkt het alsof je er zelf bij bent. Een subliem geluidssysteem maakt deze beleving nog intenser.

One Planet Expo
In One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

One Planet NOW!
In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. One Planet NOW! bestaat uit verschillende zones. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen. Bekijk een tiny house, volg een workshop of kom debatteren in het Clubhuis.

Er is van alles te doen. Voor jong én oud. Laat je verrassen, ga aan de slag en ontdek hoe je zelf het verschil maakt. One Planet is een initiatief van Museon-Omniversum.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij One Planet voor het verkrijgen van een entreeticket. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je dient via de website van One Planet van te voren een reservering te plaatsen. Op het ticket staat in een stappenplan hoe je dit kunt doen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, mits deze op schoot kunnen zitten in de Dome, maar dien je wel aan te geven bij het reserveren.
  • De adviesleeftijd van One Planet is vanaf 6 jaar. 
  • Houders van de Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, Rotterdampas, Ooievaarspas en Vrienden en -relatiekaart van Museon-Omniversum mogen gratis een bezoek brengen aan One Planet. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum en tijd op de website.
  • Tickets geven toegang tot One Planet, geopend op alle dagen van de week tot 17:00 uur. Tickets zijn niet geldig voor avondprogramma in het grootbeeldfilmtheater vanaf 18:00 uur.

  • Museon-Omniversum is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik de hoofdingang aan de Stadhouderslaan, want de ingang via de tuin van het Kunstmuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Er zijn twee rolstoelen beschikbaar (gratis). Deze kun je per e-mail reserveren via hello@oneplanet.nl. Let op: de zitplaatsen in het grootbeeldfilmtheater zijn geschikt voor rolstoelen met een maximale breedte van 850 mm.
  • Gecertificeerde hulphonden zijn welkom in Museon-Omniversum. Andere dieren zijn niet toegestaan.

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar One Planet te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.