Nederlands Openluchtmuseum

15% korting

Het Openluchtmuseum is vol verhalen. Over wonen en werken, leren en spelen, gebruiken en tradities.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent.
Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen.

Gruwelijk lekker

Zouden wij wat de mensen vroeger aten nog lekker vinden? Het Nederlands Openluchtmuseum staat dit jaar in het teken van 'Gruwelijk lekker'. Leer meer over hoe onze huidige opvattingen over eten en eetgewoonten - onder invloed van het verleden - zijn gevormd.

Voor kinderen

Het Kindererf is speciaal voor kinderen om te ontdekken en te doen. Zo ontdekken ze hoe het was als water niet uit de kraan komt, maar je moet pompen. Of hoe het is het om je kleren te wassen op een wasbord in plaats van een wasmachine.

Canon van Nederland

In de Canon van Nederland maak je een reis door de geschiedenis van ons land. Van hunebed tot heden. Tien filmsets vertellen een deel van de geschiedenis op een prikkelende manier.

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.