Hortus Botanicus Leiden

Ontdek de oudste botanische tuin van Nederland!

In ongeveer anderhalf uur ontdek je de unieke plantencollecties van de Hortus botanicus Leiden, oudste botanische tuin van Nederland. Deze sfeervolle en historische tuin is in 1590 gesticht door de Universiteit Leiden als tuin voor onderwijs en onderzoek. In de loop van de geschiedenis ontplooide het zich  als plek voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van planten. Het was bijvoorbeeld hier dat beroemd botanicus Carolus Clusius de eerste tulpen van Europa kweekte en dat Philipp Franz von Siebold zo’n 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan in Nederland introduceerde.

Van de bloeiende bolgewassen in het voorjaar tot de bont verkleurende eeuwenoude monumentale bomen in de herfst: de Hortus is in elk seizoen de moeite waard. In de tropische kassen waan je je in de jungle van Zuidoost-Azië en is het bij slecht weer ook goed vertoeven.

De Hortus verwelkomt je graag in de tuin, de shop en het Grand Café. Een bezoek aan De Hortus is goed te combineren met een bezoek aan de stad Leiden.