Kasteeltuinen Arcen

Tot € 2,- korting

Kasteeltuinen Arcen is één van de leukste uitjes van Limburg!
Land van ANWB GOUD

Kasteeltuinen Arcen is benoemd tot leukste uitje van provincie Limburg 2022!

Kasteeltuinen Arcen, een park om lief te hebben.

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Een uniek dagje uit voor jong en oud!

Geuren, kleuren, smaken

Ontdek de tuinen en natuurlijke pracht van de seizoenen. Tijdens een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen en van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring! Maak je dag uit compleet met een heerlijke lunch of kop koffie in een van de restaurants met prachtig uitzicht op de tuinen.

Kinderen gaan op ontdekkingstocht met de speurtocht. Ze ontdekken op een speelse manier alle bijzondere plekken met leuke weetjes over het kasteel en de tuinen. Bij de Bergtuin kunnen kinderen een balletje slaan op de avontuurlijke minigolfbaan of ze leven zich uit op het speelstrand met speeltorens en trekvlot. In de Aaiweide kunnen ze de dieren bezoeken en in de Casa Verde eten de koi-vissen uit de hand.

Gedurende het seizoen vinden er met regelmaat extra activiteiten plaats in het park. Denk aan exposities, bloemenfestivals en veel meer. Kijk hier voor de extra activiteiten en evenementen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Het is niet nodig om hiervoor een ticket aan te schaffen of te reserveren.
  • In juli en augustus hebben kinderen van 4 t/m 17 jaar gratis toegang (1 kind per betalende volwassene), hier is geen ticket of reservering voor nodig.
  • Tickets zijn niet geldig voor Eflia (17 en 18 september) en tijdens Enchanted Gardens (avondopenstelling op 14 t/m 30 oktober 2022).
  • Parkeren bij Kasteeltuinen Arcen kost € 6,00 per dag. Je kan bij de entree van Kasteeltuinen Arcen een parkeerticket kopen.
  • Kasteeltuinen Arcen is een toegankelijk park voor zowel mindervaliden als rolstoelgebruikers, rollators, bolderkarren en kinderwagens. Rolstoelen (beperkt aantal) zijn te leen bij de entree, deze kun je gratis reserveren via Kasteeltuinen Arcen. Enkele paden zijn niet toegankelijk voor mindervaliden, dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt bij de desbetreffende paden. Sommige paden zijn beter begaanbaar dan andere paden. Vraag bij de entree van Kasteeltuinen Arcen naar de goed begaanbare routes.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.