Huis Zypendaal

Tot € 1,- korting

Ontdek dit eeuwenoude landhuis in Arnhem!

Huis Zypendaal

De Arnhemmers noemen Huis Zypendaal graag een 'kasteeltje' maar het is eigenlijk een prachtige buitenplaats uit de 18e eeuw met bijgebouwen en een tuin in een groen beekdal. In de jaren 1762-1764 is het huis gebouwd voor de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen. De hoofdverdieping is museaal ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel, waaronder een collectie familieportretten van de familie Brantsen. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw, zoals de marmeren vloer in de gang en ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan. Neem ook een kijkje in de siertuin en het park, deze zijn een mooie combinatie van de formele ‘Franse’ stijl en de romantische ‘Engelse’ landschapsstijl.

Tip: In het op loopafstand gelegen park Sonsbeek zijn horecagelegenheden te vinden en de binnenstad van Arnhem is vlakbij.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Huis Zypendaal voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Zypendaal'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.

  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Huis Zypendaal. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Huis Zypendaal.
  • Om op de begane grond van huis Zypendaal te komen, dien je 4 traptreden te betreden. Voor rolstoelgebruikers is hier een plank voor aanwezig. Helaas heeft het huis geen invalidentoilet. Het omliggende park heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op een aantal plekken staan bankjes in het park waarop je even kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving. 

  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Huis Zypendaal is goed bereikbaar via de A12 vanuit Utrecht richting Oberhausen, afslag Arnhem-Centrum.

  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Gelderse kastelen

Huis Zypendaal is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.