Huis Zypendaal

Ontdek dit eeuwenoude landhuis in Arnhem!

Huis Zypendaal

De Arnhemmers noemen Huis Zypendaal graag een 'kasteeltje' maar het is eigenlijk een prachtige buitenplaats uit de 18e eeuw met bijgebouwen en een tuin in een groen beekdal. In de jaren 1762-1764 is het huis gebouwd voor de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen. De hoofdverdieping is museaal ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel, waaronder een collectie familieportretten van de familie Brantsen. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw, zoals de marmeren vloer in de gang en ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan. Neem ook een kijkje in de siertuin en het park, deze zijn een mooie combinatie van de formele ‘Franse’ stijl en de romantische ‘Engelse’ landschapsstijl.

Tip: In het op loopafstand gelegen park Sonsbeek zijn horecagelegenheden te vinden en de binnenstad van Arnhem is vlakbij.

Gelderse kastelen

Huis Zypendaal is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.