Maatregelen coronavirus Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Let op: ticket biedt direct toegang tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe; reserveren is niet nodig.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tot € 0,55 korting

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare natuur van de hoogste kwaliteit.

Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen, fietsen op een gratis Witte Fiets of gewoon ergens luieren tegen een boom. Een natuurgebied dat zo gevarieerd is als Het Nationale Park De Hoge Veluwe, schreeuwt erom ontdekt te worden. Dat ontdekken houdt nooit op, want het jaargetijde, de lucht, het licht, ze zijn nooit hetzelfde. Je komt door bos en over heide, over stuifzand en grassteppen. Het leefgebied van moeflon, hert, zwijn en ree, maar ook van rugstreeppad, klokjesgentiaan, parelmoervlinder en wrattenbijter. Ontmoet in het Park een bijzonder dier, maar ook bijzondere kunst. Ga lekker alleen op pad of ontdek het Park onder begeleiding van een boswachter of natuurgids.

Musea

Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Niet alleen omdat het museum het één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld bezit, maar ook omdat de basiscollectie bijeen werd gebracht door Helene Kröller-Müller. De beeldentuin is de plek waar het gedachtegoed van de Kröllers het duidelijkst tot uitdrukking komt: topkunst tegen een natuurlijk en weelderig decor. In het Museonder zie je wat er onder de grond leeft én wat er duizenden jaren geleden leefde. De expositie neemt je steeds verder mee de aarde in. Ook leuk voor kinderen!

Kinderen

Voor kinderen is er veel te ontdekken in het park. Hun ontdekkingstocht is oneindig, want de natuur biedt heel veel verrassingen. Hoe klinkt een edelhert? Wat vind je allemaal op de grond? Hoe maak je een mezenkastje? Er zijn tal van excursies en andere activiteiten speciaal voor kinderen. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets zijn exclusief toegang tot het Kröller-Müller Museum, hier dien je een apart ticket voor te kopen.
  • Je hebt met deze tickets direct toegang tot Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Je hoeft geen reservering meer te plaatsen.
  • De auto kan je parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingangen van het Park. Bij de kassa kan je een uitrijkaart kopen. 

Coronamaatregelen Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Tot € 50,- extra korting bij Landal GreenParks

Geniet van een vakantie in eigen land bij Landal GreenParks! Als ANWB-lid ontvang je tot € 50,- extra korting op de actuele huurprijzen. Verblijf bij de leukste Landal GreenParks in de buurt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe: bekijk alle accommodaties in Gelderland

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.