GeoFort

15% korting

Het spannendste forteiland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar alles om de aarde draait en in het teken staat van kaarten en navigatie.

Forteiland GeoFort

GeoFort is een Science Centre waarbij alles om de toekomst van de planeet aarde draait. Beleef wereldse thema's in de GeoExperience, het 'intelligente' doolhof, stap in de lift die zich dwars door de aardbodem boort en de avontuurlijke Vleermuisspeurtuin. Schuif aan in het pannenkoekenrestaurant "de Wereldpan" of op het terras en geniet van vele lekkernijen. 

Speuren op het forteiland

Het forteiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het defensieve fort is omgebouwd tot een spannende attractie vol activiteiten, dwaal door de donkere tunnels, vind de weg in het doolhof, zwaaiende touwbruggen in de Vleermuisspeurtuin, kortom: bij Geofort is zowel binnen als buiten van alles te ontdekken.

GeoExperience

In de GeoExperience ontdek je binnen en buiten allerlei manieren om te speuren en dingen in kaart te brengen. Ontdek hoe kaarten liegen of bedriegen en ervaar hoe een GPS exact weet waar jij bent! Er zijn allerlei uitdagende doolhoven: in het geurendoolhof zoek je bijvoorbeeld de juiste route die de zalm in de oceaan volgt met geuren. Of: ontsnap uit het klimaatdoolhof vol met 'klimaatkaarten'. 

Vleermuisspeurtuin

Als er een dier is dat veel gebruik maakt van navigatie, is het wel de vleermuis. Kruip in de huid van dit interessante beestje en volg de route door de Vleermuisspeurtuin. Ontdek waar de dieren slapen hoe zij navigeren en hoe ze jagen. De spannende speurtuin ligt ook op het forteiland, in het midden van glooiende grasladen, hoge bomen en idyllische vergezichten over de Betuwe. 
Na al dit speuren en navigeren kan je lekker ontspannen en nagenieten in het pannenkoekenrestaurant "De Wereldpan".

Tijdens schoolvakanties worden er ook grote Minecraft workshops gegeven. Deze workshops duren 60 minuten en kosten €5,- p.p. en dienen apart gereserveerd te worden naast het museumbezoek.

Let op: Het ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij GeoFort voor een specifieke bezoekdatum en tijd.  Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Hiervoor hoef je geen ticket aan te schaffen, maar dit dien je wel aan te geven bij de reservering.
  • De vleermuisspeurtuin en het pannenkoekenrestaurant 'De Werelpan' zijn gratis te bezoeken.
  • Als onderdeel van het museumbezoek is er een kleinere workshop Minecraft. Hiervoor hoeft niet te worden gereserveerd, en je kan gewoon gratis meedoen!
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot GeoFort. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het gratis parkeerterrein biedt ruimte aan 2 invalidenparkeerplaatsen, 2 oplaadpunten voor elektrische auto's en 3 oplaadpunten voor elektrische fietsen.
  • Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: invalidentoilet. En een klein deel van de GeoExperience binnen is redelijk toegankelijk. Er zijn wel drempels, het straatwerk is niet overal vlak en de doorgangen zijn smal. Het terrein buiten is veelal heuvelachtig, waardoor de buitenactiviteiten soms slecht toegankelijk zijn.
  • Honden zijn alleen - aangelijnd- op het terras toegestaan.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.