Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek

Vestingsteden Gorinchem en Woudrichem en Slot Loevestein markeren deze wandeltocht. Je loopt langs forten en batterijen, rivieren en dijken, poorten en molens en het natuurgebied Munnikenland.

Meer dan wandelen

Deze tocht is een uniek wandelevenement, waarbij natuur, cultuur, historie en vooral ook veel gezelligheid centraal staan. Samen met lokale partijen wordt er op alle routes gezorgd voor leuke optredens en verschillende lekkernijen bij de forten en in de vestingsteden. je krijgt voldoende tijd om alles goed te bekijken en in je op te nemen. En aan het eind van de wandeltocht wordt er met alle deelnemers een feestje gevierd bij de finish. Wandel je mee op 2 juli?

Op 26 juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekomen als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Beide linies zijn erfgoed van wereldniveau en heten nu samen de Hollandse Waterlinies.

Vanwege de verschillende startgroepen en verschillende afstanden en wandelingen, word je direct doorverwezen naar de inschrijfmodule van dit evenement. Met behulp van de kortingscode kan je een ticket met aangegeven korting aanschaffen.

2 verschillende routes

Ervaren wandelaar of zin in een kortere route? Kies de route die bij jou past! Bij de Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek bieden we 2 afstanden aan. De lange (22km) en korte afstand (11km). Natuurlijk verzamel je je stempels op de stempelkaart en is er bij de finisch een mooi embleem voor op jouw tas.

Diabetes Fonds als partner

Al sinds dag één is het diabetes Fonds een belangrijke partner van de Waterlinie Wandeltochten. Wanneer je wandelt, voel je je fitter en energieker. Regelmatig bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij de meeste mensen met diabetes, zowel type 1 als ook type 2, neemt het risico op hart en vaatziekten af dankzij beweging. Het Diabetes Fonds en de Waterlinietocht slaan de handen ineen om mensen op een leuke manier op de been te krijgen én om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken. Dus kom op en wandel mee!