Nationale Park De Hoge Veluwe

Tot € 0,55 korting

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare natuur van de hoogste kwaliteit.

Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen, fietsen op een gratis Witte Fiets of gewoon ergens luieren tegen een boom. Een natuurgebied dat zo gevarieerd is als Het Nationale Park De Hoge Veluwe, schreeuwt erom ontdekt te worden. Dat ontdekken houdt nooit op, want het jaargetijde, de lucht, het licht, ze zijn nooit hetzelfde. Je komt door bos en over heide, over stuifzand en grassteppen. Het leefgebied van hert, zwijn, moeflon en ree, maar ook van rugstreeppad, klokjesgentiaan, parelmoervlinder en wrattenbijter. Ontmoet in het park een bijzonder dier, maar ook bijzondere kunst. Ga lekker alleen op pad of ontdek het park onder begeleiding van een boswachter of natuurgids.

Musea

Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Niet alleen omdat het museum het één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld bezit, maar ook omdat de basiscollectie bijeen werd gebracht door Helene Kröller-Müller. De beeldentuin is de plek waar het gedachtegoed van de Kröllers het duidelijkst tot uitdrukking komt: topkunst tegen een natuurlijk en weelderig decor. In het Museonder zie je wat er onder de grond leeft én wat er duizenden jaren geleden leefde. De expositie neemt je steeds verder mee de aarde in. Ook leuk voor kinderen!

Kinderen

Voor kinderen is er veel te ontdekken in het park. Hun ontdekkingstocht is oneindig, want de natuur biedt heel veel verrassingen. Hoe klinkt een edelhert? Wat vindt je allemaal op de grond? Hoe maak je een mezenkastje? Er zijn tal van excursies en andere activiteiten speciaal voor kinderen. 

Evenementen

Het Park organiseert tal van evenementen. Enkele voorbeelden zijn de Hoge Veluwe Loop, de Dag van het Paard, Junior Natuur Expeditie en het NK Burlen. Er zijn dagelijks excursies, wandelingen, fotografieworkshops en nog veel meer.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.
De tickets zijn exclusief toegang tot het Kröller-Müller Museum, hier dien je een apart ticket voor te kopen.