advertentie

muZIEum

Nijmegen
 
(90 beoordelingen)
muZIEum  4,53333333333333590


Ervaar hoe het is om niet te kunnen zien in het muZIEum in Nijmegen.

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn?
Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent.

Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. De buitenbeleving is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Ook in de foyer van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.


Let op! Per 1 september 2017 opent het museum de deuren van haar nieuwe locatie aan de Ziekerstraat 6B, in de binnenstad van Nijmegen. Het museum is vanwege een verhuizing, gesloten van 10 juli t/m 31 augustus.


Kenmerken van muZIEum
Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Educatief, Musea
muZIEumGezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenGroep kinderenGroep volwassenenFamilie (jong en oud)EducatiefMusea

Klantenbeoordeling muZIEum

 
(90 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneelBeoordeling plaatsen
Annuleren
Filter beoordelingen op:
Alleen
|
Stel
|
Gezin
|
Groep
|
Toon alle beoordelingenRetteketet, 7 januari 2015
Retteketet

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Bij binnenkomst werd ik meteen ontvangen door een vrouw met een grote glimlach op haar gezicht. Een warmere binnenkomer hadden we niet kunnen hebben. Na een korte instructie van dezelfde vrouw gingen we dan echt ervaren hoe het is om even niets te zien. Dat was even wennen, maar na verloop van tijd kon ik me overgeven aan de ervaring en de beleving. Een ervaring die ik iedereen zou aanraden, dus zeker gaan als je de kans krijgt!

BettyBor, 6 januari 2015
Wat een ervaring!

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Ik ging naar het muZIEum zonder echt te weten wat me te wachten stond. Mijn buurvrouw had verteld over een rondleiding in het donker en wij dachten; laten wij dat ook maar eens doen. We hadden geen idee van de impact die het op ons zou hebben! Bij binnenkomst werden we vriendelijk aangesproken door een van de medewerkers. Nadat we de jassen hadden opgehangen kregen we uitleg hoe het te werk gaat in het donker. We kregen allemaal een blindengeleidestok waarmee we even konden oefenen. Toen we naar de kelder liepen werd het steeds donkerder. Dit was best heel spannend! In het donker is het een andere wereld voor je gevoel; je moet je helemaal overgeven aan iemand die je niet ziet. Zijn stem gaf vertrouwen en de verhalen die de gids vertelde gaf ons inspiratie en maakte ons bewust van onze visuele wereld. Dit is echt een ervaring die iedereen mee gemaakt moet hebben! We hebben er nog lang over na gepraat.

JadeR, 5 januari 2015
Moet je doen!

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Fantastische ervaring die iedereen een keer zou moeten meemaken. Onze gids was geweldig; stelde ons heel erg gerust. We mochten alles vragen en kregen overal antwoord op. Hij gaf ons echt een kijkje in zijn leven. Ik ben nog steeds onder de indruk!

cecstra, 4 januari 2015
leerzaam en inlevend

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Met twee tieners bezocht ik het Muzieum. In het begin vond ikzelf het zeer confronterend. Zeer leerzaam en tot nadenken dwingend. Hoe help ik/ wij iemand met een zicht-stoornis. Hoe zuinig en blij ben ik met mijn ogen en zicht. Ik had al gewerkt met mensen die een gehoor stoornis hebben. Of doof zijn. Ikzelf zal blind zijn denk ik als meer emotioneel ernstig ervaren. Prettige ontvangst. Goede gids die zelf blind is. Heel belangrijk om dit te ervaren voor jezelf en nog meer voor kinderen. Het opend letterlijk je ogen voor de waarde van je eigen ogen. En het inschatten waar een slechtziende of blinde in deze hectische wereld mee te maken heeft Zeker bezoeken

Natascha, 29 december 2014
Wat een ervaring!

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Wij, een gezin met 4 kinderen, hebben heel erg genoten van het bezoek aan het muzieum in de week van de kerstvakantie. Het begon al bij binnenkomst met de muzieumtaart. Lekker genieten en voorbereiden op een totale donkerbeleving. Wij vonden het heel erg spannend, vooral in het begin! Gelukkig gaf onze gids zoveel vertrouwen, dat wij ons konden overgeven aan 1 uur beleving in zijn wereld zeg maar. Conclusie van ons is dat iedereen eigenlijk deze ervaring zou moeten meemaken! Ervaar het zelf!
Toon meer resultaten


Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel. Kijk op de website voor actuele prijzen.http://www.muzieum.nl

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch

  Adres

 • Ziekerstraat 6 B6511 LHNijmegen muZIEum
  Ziekerstraat 6 B
  6511 LH Nijmegen
  Plan uw route

  Contact

  Bel 024 - 322 1681
  Stuur een e-mail
  Ga naar de website
  Tijdelijk gesloten tot 1 september 2017. Wel bereikbaar voor vragen op: 024-322 16 81

  Openingstijden

  Tijdelijk gesloten tot 1 september 2017.
  Wel bereikbaar voor vragen op: 024-322 16 81 Heel het jaar

  Geopend

  Heel het jaar

Suggesties


Geen foto
25% korting

Oorlogsmuseum Overloon

Overloon
(10 beoordelingen)
Bezoek het Oorlogsmuseum Overloon, waarin de bevrijdingsoperaties van de Tweede Wereldoorlog centraal staan.
Geen foto

Kroller-Muller Museum

Otterlo
(3 beoordelingen)
Wereldberoemde collectie kunst met in het middelpunt Van Gogh en de beeldentuin in Het Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Geen foto

Maas en Waals Museum 1939-1945

Winssen
(0 beoordelingen)
Voor wie belang stelt in de Tweede Wereldoorlog in het algemeen
Geen foto

Nederlands Tegelmuseum

Otterlo
(0 beoordelingen)
Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo ligt aan de rand van bos en hei, midden op de Veluwe.