muZIEum

€ 2,- korting én een gratis consumptie

Ervaar hoe het is om niet te kunnen zien in het muZIEum in Nijmegen.

Het muZIEum opent je de ogen

Stel je voor: je bent slechtziend of blind en loopt midden in de stad. Je hoort auto’s, rennende voetstappen, stemmen, een fietsbel. Hoe vind je nu de weg? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker: hoe ga je daarmee om? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent.

Ontdekkingstocht in het donker

Het muZIEum biedt verschillende belevingen. In onze twee donkerbelevingen is het aardedonker en ontdek je hoe het is om volledig blind te zijn. In de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van…' leidt de gids je rond in het dagelijks leven van iemand die blind is. Of kies ervoor je onder te dompelen in vakantiesferen in 'Op vakantie met…', uiteraard zonder zicht.

Ervaar het met virtual reality!

Expeditie ribbelroute is een unieke beleving. Tijdens deze wandeling door het stadscentrum van Nijmegen simuleert een virtualrealitybril diverse oogaandoeningen. Ondervind zelf wat het betekent slechtziend te zijn en wat je overige zintuigen je allemaal vertellen. Bekijk de stad eens door andere ogen!

Persoonlijke rondleiding

Voor alle belevingen geldt dat je wordt rondgeleid door een blinde of slechtziende gids. Hij of zij vertelt uit eigen ervaring over leven met een visuele beperking. Schroom dus niet al je vragen te stellen. Op het interactieve doe-plein kan je nog meer te weten komen over blind- en slechtziendheid en je zintuigen. Kom jij een keer langs?

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in een ANWB-winkel.
Reserveren voor jouw rondleiding is niet verplicht, wel aan te raden.