Museumstoomtram Hoorn - Medemblik

Tot € 3,- korting

Een dagje uit door de historische driehoek Enkhuizen - Medemblik - Hoorn.

Maak de spannendste tijdreis met boot en stoomtram. De reis begint, in Enkhuizen, met een boottocht over het IJsselmeer met het grote museumschip de Friesland. Vervolgens stap je in Medemblik over op de stoomtram. Je maakt een reis langs de mooie oude stations van Opperdoes, Twisk en Wognum.

Na aankomst op het sfeervolle tramstation van Hoorn ga je 100 jaar terug in de tijd. Neem een kijkje in het seinhuis waar de seinen en wissels worden bediend of in de werkplaats bij de grote stoomlocomotieven. Tijdens de Speurtocht Stoomsafari kunnen de jongste bezoekers alles beleven rond het vervoer per stoomtram en boot!

De ANWB verkoopt tickets voor de dagtocht Enkhuizen - Medemblik - Hoorn. 
- Boot van Enkhuizen (vertrek 10:40 uur) naar Medemblik (aankomst 11:55 uur).
- Tram van Medemblik (vertrek 13:20 uur) naar Hoorn (aankomst 14:40 uur).

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Prijs inclusief reisgids en bezoek Museumterrein Hoorn.
  • Prijs is exclusief NS-trein terug van Hoorn naar Enkhuizen en exclusief entree van andere musea.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders reizen voor € 2,- (reserveringskosten) met de stoomtram en boot. Je dient voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • VIP kaarthouders van BankGiro Loterij reizen gratis met de stoomtram en boot. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Honden zijn toegestaan op de boot en in de stoomtram. Als de hond niet op schoot kan, dient er wel een apart ticket € 4,- aangeschaft te worden via het museum. 
  • Je stapt op de boot in Enkhuizen. Parkeren kan gratis bij de P+R Enkhuizen naast het NS-station. De boot ligt tegenover het NS-station.
Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.