Louwman Museum

Tot € 1,50 korting

Bekijk meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel in het Louwman Museum!

Stap in de geschiedenis van vooruitgang, innovatie en design

Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel. 

De unieke collectie van bijzondere automobielen en memorabilia geeft niet alleen een prachtig beeld van de ontwikkeling van de mobiliteit, maar ook van de technische innovaties, vormgeving, welvaart en de mensheid in het algemeen. Van de eerste, meer dan een eeuw oude, elektrische auto tot de meest oogverblindende ontwerpen uit de 21ste eeuw.

Naast de uitgebreide collectie automobielen biedt het Louwman Museum nog veel meer. Ook de bijzondere collecties autogerelateerde kunst, miniaturen, affiches, trofeeën en zelfs vliegtuigen nodigen uit tot een bezoek.

Expositie 'Automobiles Extraordinaires’

Van 2 december t/m 6 maart zijn de zeven meest iconische Franse automobielen uit het beroemde Château de Compiègne te bewonderen in het Louwman Museum. Nadat de eerste auto zijn intrede deed in 1870, liepen de fransen al snel voorop in deze revolutie. De oudste automobiel in deze expositie komt dan ook uit Frankrijk en stamt uit 1878. La Mancelle, de naam van dit topstuk, behaalde een topsnelheid van 40 kilometer per uur. La Mancelle werd aangedreven door stoom en maakte voor het eerst gebruik van een onafhankelijke wielophanging en achterwielaandrijving. Een ware uitvinding in die tijd!

Daarbij kun je ook een van de beste elektrische modellen uit 1905 bewonderen, de Kriéger, met een elektrische motor achter ieder voorwiel. Of neem een kijkje bij de eerste Renaults, twee ontwerpen die dienen als eerbetoon aan de koets (de Reanult CC Double Coupé), en als voorloper van de limosine (Renault Limousine). De unieke automobielen uit de expositie zijn beschikbaar gesteld door het Musée National de la Voiture et Tourisme, één van de belangrijkste koninklijke paleizen in Frankrijk.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het museum is rolstoeltoegankelijk. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken.
  • Het Louwman Museum heeft een ondergrondse parkeergarage. Het parkeertarief bedraagt €7,- tickets zijn bij de parkeerautomaat te verkrijgen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Louwman Museum. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.