Het Spoorwegmuseum

Tot 50% korting

Ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd in het Spoorwegmuseum!

Het Spoorwegmuseum heeft veel leuks op de planning staan!

Open Trein Festijn
Paasweekend 7 – 10 april
Het Spoorwegmuseum gooit de deuren van hun treinen open voor een bijzonder kijkje achter de schermen. Ook van de treinen die normaal voor publiek gesloten blijven. Enthousiaste vrijwilligers vertellen je over hun favorieten treinen en locomotieven.

Spoorweg Spelen
Meivakantie 22 april – 7 mei
Waar ligt jouw talent? Welk beroep past het beste bij jou? Bij het evenement Spoorweg Spelen kun je door verschillende spellen te spelen ontdekken waar jij goed in bent. Ben je net zo sterk als de stoker, zo snel als de kruier en zo slim als de rangeerder? Ga de strijd aan en ontdek waar jij in uitblinkt!

Kijk hier voor meer informatie over tentoonstellingen en evenementen in het Spoorwegmuseum

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven in de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de Koninklijke Familie. Maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express. En in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Pendeltrein

Laat je bezoek beginnen op Utrecht CS en stap in de pendeltrein die elke uur vertrekt. Deze stopt midden in het Spoorwegmuseum.

Ga elke dinsdag mee met een gratis instaprondleiding langs de bijzondere plekken van het museum! De rondleiders zitten vol verhalen en anekdotes: een leuke manier om het museum op een andere manier te ontdekken! De rondleiding start om 12.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, per rondleider kunnen 20 personen mee en vol is vol.

Van het verleden naar de toekomst

Naast dat er in het Spoorwegmuseum uiteraard heel veel te leren is over de geschiedenis van treinen en alles wat daarmee te maken heeft, kan je nu ook de toekomst bekijken! Nieuw in het Spoorwegmuseum is de presentatie over de Hyperloop: de trein van de toekomst! Deze vacuümtrein kan in een buis zonder luchtdruk snelheden halen van boven de 1000 km/u. Studenten van de TU Delft bouwden in 2017 een prijswinnend prototype en deze ‘Pod’ is nu in langdurig bruikleen gegeven aan het museum!

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor Het Spoorwegmuseum:

  • Reguliere tickets: € 3,50 korting - geldig voor een bezoek t/m 7 januari 2024
  • Dinsdag tickets: 50% korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 19 december 2023, uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties. Klik hier voor meer uitjes met een dinsdag deal.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang (m.u.v. bepaalde evenementen zoals Dagje uit met Thomas). Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Spoorwegmuseum.
  • Het Spoorwegmuseum is geschikt voor bezoekers in een rolstoel, met uitzondering van de treinen en de attractie Stalen Monsters.
  • Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Utrecht Centraal rijdt er elk uur een pendeltrein naar station Maliebaan. Je stapt dan in het museum uit.
  • Het Spoorwegmuseum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar bij de kassa’s.

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Het Spoorwegmuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.