Let op: tickets het Spoorwegmuseum pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Het Spoorwegmuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Het Spoorwegmuseum

20% korting

Ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd in het Spoorwegmuseum!
Land van ANWB BRONS

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven in de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de Koninklijke Familie. Maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express. En in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Spoor van Verbeelding - 150 jaar spoorwegaffiches

120 fraaie en kleurrijke affiches vertellen de geschiedenis over reizen per spoor in de tentoonstelling 'Spoor van Verbinding'. Bekende namen zoals H.P. Berlage en Willy Sluiter maakten de affiches om het reizen met de trein te promoten en buitenlandse toeristen naar Nederland te trekken. Sommige affiches werden nog nooit eerder tentoongesteld.
Kinderen maken hun eigen affiche in het Atelier van Verbeelding! Hier vinden kinderen alle benodigdheden, aanwijzingen en inspiratie om zelf het mooiste affiche te maken voor thuis aan de muur. 
De tentoonstelling Spoor van Verbeelding is nog tot en met 5 september 2021 te zien in het Spoorwegmuseum.

Zelf aan de slag in het Techlab

Leer alles over de techniek achter de trein in het Techlab! Hoe remt een trein? Waarom kunnen vogels gewoon op de bovenleiding zitten? En waarom lopen de wielen niet van de rails? Met verschillende proefjes en tests ontdek je zelf het antwoord op deze vragen (en meer).

Modellenmagazijn: een miniatuurwereld van treinen

In het Modellenmagazijn komt de collectie modeltreinen op een speelse manier tot leven. Leer alles over de treinmodellen, maar ook over de bouwers, bedenkers en bezitters van deze bijzondere miniatuurtreinen. In het Modellenmagazijn zie je de meest bijzondere treinen: van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot stokoud speelgoed, buitenbeentjes en unieke verzamelobjecten.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij het Spoorwegmuseum voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, met uitzondering van de evenementen Dagje uit met Thomas en de Chuggington doe-dagen. Voor kinderen t/m 3 jaar hoef je geen ticket aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Het Spoorwegmuseum. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het Spoorwegmuseum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 9,50,- en zijn verkrijgbaar bij de kassa’s.

Coronamaatregelen het Spoorwegmuseum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.