Het Spoorwegmuseum

Tot 50% korting

Ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd in het Spoorwegmuseum!

IJSPRET IN HET SPOORWEGMUSEUM

Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie weer betoverend mooi. Tijdens Winter Station krijgt het hele museum een metamorfose, de winterse gezelligheid spat ervan af. Dagelijks is er een gevarieerd programma met live muziek, een antieke carrousel, marshmallows roosteren en natuurlijk heel veel lekker eten en drinken.

Schaatsen tussen de treinen

De grote publiekstrekker is de ijsbaan. Rondom een historische stoomlocomotief kan iedereen zich uitleven op het gladde ijs. Hoe bijzonder is het om op de ijzers langs reusachtige treinen te glijden? Voor de kleintjes is er een krabbelbaan en schaatsen zijn gratis te leen. Let op, handschoenen zijn verplicht.

Discoschaatsen

Iedere dag om 16.00 uur gaat het volume van de muziek omhoog. Dan is het discoschaatsen! Voor de kinderen die (nog) niet zo goed kunnen schaatsen is er een speciaal krabbelbaantje met schaatsrekjes.

Openingstijden Winter Station

24 december 2022 t/m 8 januari 2023 10.00 uur – 19.00 uur*

*Met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 december 2022 10.00 uur - 17.00 uur

Pendeltrein

Laat je bezoek beginnen op Utrecht CS en stap in de pendeltrein die elke uur vertrekt. Deze stopt midden in het Spoorwegmuseum.

Ga elke dinsdag mee met een gratis instaprondleiding langs de bijzondere plekken van het museum! De rondleiders zitten vol verhalen en anekdotes: een leuke manier om het museum op een andere manier te ontdekken! De rondleiding start om 12.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, per rondleider kunnen 20 personen mee en vol is vol.

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven in de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de Koninklijke Familie. Maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express. En in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Van het verleden naar de toekomst

Naast dat er in het Spoorwegmuseum uiteraard heel veel te leren is over de geschiedenis van treinen en alles wat daarmee te maken heeft, kan je nu ook de toekomst bekijken! Nieuw in het Spoorwegmuseum is de presentatie over de Hyperloop: de trein van de toekomst! Deze vacuümtrein kan in een buis zonder luchtdruk snelheden halen van boven de 1000 km/u. Studenten van de TU Delft bouwden in 2017 een prijswinnend prototype en deze ‘Pod’ is nu in langdurig bruikleen gegeven aan het museum!

Kijk hier voor mer informatie over tentoonstellingen en evenementen in het Spoorwegmuseum. 

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor Het Spoorwegmuseum:

  • Reguliere tickets: € 3,50 korting - geldig voor een bezoek t/m 8 januari 2023
  • Dinsdag tickets: 50% korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 28 februari 2023, uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang (m.u.v. bepaalde evenementen zoals Dagje uit met Thomas en Chuggington doe-dagen). Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Spoorwegmuseum.
  • Het Spoorwegmuseum is geschikt voor bezoekers in een rolstoel, met uitzondering van de treinen en de attractie Stalen Monsters.
  • Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Utrecht Centraal rijdt er elk uur een pendeltrein naar station Maliebaan. Je stapt dan in het museum uit.
  • Het Spoorwegmuseum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 9,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa’s.

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Het Spoorwegmuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.