UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Stap in de wondere wereld van de molens in het dorp Kinderdijk!

Wind en water

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is het grootste molencomplex ter wereld. Stap er aan boord van de rondvaartboot en bewonder de negentien molens vanaf het water. Het complex is in het leven geroepen om Kinderijk-Elshout te beheren en exploiteren. De molens die in het dorp Kinderdijk staan zijn zeer belangrijk geweest voor het zorgen voor droge voeten voor de omwonenden. Het gebied rondom Alblasserwaard ligt onder de zeespiegel en dus is de wind van cruciaal belang geweest, in combinatie met de molens, om het gebied niet te laten overstromen.

Leer hier waarvoor de molens vroeger dienden, neem een kijkje in de twee museummolens en ontdek de rijke geschiedenis. Krijg antwoord op de vraag waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet en laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. Bezoek het prachtige Wisboomgemaal en inspecteer zelf de indrukwekkende vliegwielen in de machinekamer. De geur van verse smeerolie komt je tegemoet! In het vogeltheater ontdek je de unieke natuur en de vogels uit dit gebied.

UNESCO Werelderfgoed

De combinatie tussen natuur en techniek is in Kinderdijk zo bijzonder dat het zelfs op de UNESCO Werelderfgoed ranglijst staat. Op die manier wordt het verhaal van de regio veilig bewaard voor de volgende generaties en is het verhaal nooit verloren. Zo'n mooi stukje Nederland mág ook niet vergeten worden.

TIP: download de Kinderdijk app voor gratis audiotours tijdens je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.