Stedelijk Museum Alkmaar

€ 4,- korting

Ontdek de rijke en lange stadsgeschiedenis van Alkmaar!

Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School

In het voorjaar van 2023 programmeert Stedelijk Museum Alkmaar een van zijn meest ambitieuze tentoonstellingen. Onder de titel Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School presenteert het museum een bijzondere tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van de allereerste Nederlandse expressionistische kunststroming; de Bergense School. Als ANWB lid krijg je €4,- korting op deze bijzondere tentoonstelling.

Unieke bruiklenen

Met deze tentoonstelling plaatst Stedelijk Museum Alkmaar de Bergense School in een internationale context. De betekenis van deze allereerste expressionisten in Nederland wordt niet alleen aangetoond aan de hand van historische bronnen, maar vooral zichtbaar gemaakt met unieke bruiklenen van werken van Vincent van Gogh, Paul Cézanne en Henri Le Fauconnier uit binnen- en buitenland. In de tentoonstelling worden veelzeggende combinaties van werken gemaakt van Bergense Schoolkunstenaars als Leo Gestel, Gerrit Willem van Blaaderen en Else Berg met die van Van Gogh, Cézanne en Le Fauconnier. Daarbij koos onderzoeker en conservator Marjan van Heteren voor werken die deze kunstenaars destijds – in de jaren 1905-1915 - met eigen ogen hebben kunnen zien. Hoe inspiratie kan uitwerken, wordt zelden zo treffend en aanschouwelijk gedemonstreerd als hier.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie
 

  • Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je moet ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Stedelijk Museum Alkmaar. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Stedelijk Museum Alkmaar is toegangelijk voor mindervaliden, meer informatie is te vinden op de website.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Parkeren kan betaald in de parkeergarage De Vest, deze bevindt zich naast het Stedelijk Museum Alkmaar.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Stedelijk Museum Alkmaar te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.