Paleis Soestdijk - VOORLOPERS - Kunst van nu

Tot € 1,- korting

Bekijk de tentoonstelling VOORLOPERS in het park van Paleis Soestdijk. Kunst van nu door kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en je verrassen.

Tentoonstelling VOORLOPERS - Kunst van nu

Van 13 mei t/m 5 augustus 2022 is in het park van Paleis Soestdijk de tentoonstelling 'VOORLOPERS - Kunst van nu' te zien. De tentoonstelling laat de kunst van nu zien, van kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en je weten te verrassen.

Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s als biotechnologie en design, duurzaamheid en recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed. De werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park. Zo heeft aanstormend bio-designtalent Bob Hendrikx een ‘Living Couch’ gemaakt, een doorzichtig sculptuur gevuld met algen uit de parkvijver. Ingrid Mol heeft een diorama in het prinsessenspeelhuisje gemaakt en Zeger Reyers geeft nieuw leven aan een vergeten tennisbaan.

De deelnemende kunstenaars: Atelier Van Lieshout, David Bade, Cecilia Bengtsson, BuroLdR, Iliada Charalambous, Ivan Cremer, Bram Ellens, Groenewoud Buij, Bob Hendrikx, Marjan Laaper, Silvia Martes, Ingrid Mol, Zeger Reyers, Lennart Lahuis en Birgit Verwer.

Park Paleis Soestdijk

Naast de hedendaagse kunst kan je ook genieten van het park zelf en de vele monumenten. Tuinarchitecten Zocher en zijn zoon creëerden achter het paleis een ideaalbeeld van de natuur met een ruime vijver, slingerpaden met doorkijkjes en bruggetjes, omgeven door eeuwenoude bomen en de beroemde rododendrons. De Watertoren - één van de oudste watertorens van Nederland – is een bezoek waard en dient tijdelijk als horeca en landgoedwinkel. Ook het sportcomplex, gelegen achter de vijver, is opengesteld. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Honden zijn niet toegestaan in het park van Paleis Soestdijk, maar hulphonden zijn  welkom.
  • Het park van Paleis Soestdijk is toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Op het parkeerterrein zijn vlakbij de ingang enkele invalidenparkeerplaatsen aanwezig.
  • Parkeren kan op het parkeerterrein van Paleis Soestdijk. Tickets kan je direct tijdens het plaatsen van je bestelling aanschaffen. Als je bij Paleis Soestdijk aankomt, trek je een kaartje om het parkeerterrein op te rijden. Meld je met dit kaartje en het ANWB parkeerticket bij het kassagebouw en het kaartje wordt afgestempeld als betaald. Met het getrokken kaartje kan je vervolgens na je bezoek het parkeerterrein afrijden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.