Limburgs Museum

€ 2,50 korting

Leer de cultuur en de geschiedenis van Limburg kennen in het Limburgs museum!

Wie sjoen os Limburg is

Het Limburgs Museum in Venlo is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

'Oevers vol Romeinen'

Van 20 mei t/m 4 september 2022 ontdek je het Romeinse leven langs de Rijn en Maas in de interactieve familietentoonstelling 'Oevers vol Romeinen'. Je ontdekt hoe de Romeinen zo'n tweeduizend jaar geleden woonden, speelden en vochten.

De Rijn vormde de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. De Maas was het Romeinse achterland. Romeinen waren de baas, ook in Limburg. Hoe zag het leven er toen uit voor deze mensen? Stap in de verhalen over soldaten en hun families, leer over hun bouwvaardigheden en kookkunsten. En hoe brachten de bewoners hun vrije tijd door, welke spelletjes deden ze? De bewoners van de limes en de villa’s – boerenbedrijven – hebben veel sporen nagelaten. Van zwaarden en helmen, tot speelgoed, babyflesjes, kinderschoentjes en damessieraden.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Limburgs Museum. Je dient voorafgaand aan het bezoek wel tickets te bestellen voor een specifieke datum via de website van het Limburgs Museum. 
  • Het Limburgs Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn liften aanwezig, speciale toiletten en er is een glooiende helling naar de ingang. Let op: het museum is niet toegankelijk voor scootmobielen. Kijk hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Het Limburgs Museum beschikt niet over een eigen parkeerplaats. Je kunt je auto betaald parkeren aan de weg naast het museum of in nabijgelegen parkeergarages. Klik hier voor de parkeermogelijkheden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.