Limburgs Museum

€ 2,50 korting

Ontdek de geschiedenis en beleving van muziek tijdens de interactieve familietentoonstelling MUSIC! in het Limburgs museum!

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

Familietentoonstelling MUSIC!

Van 22 april t/m 3 september 2023 is in het museum de interactieve familietentoonstelling MUSIC! te beleven. Hoe componeer je een popsong? Welke videoclip past daarbij? Welke geluiden kunnen we horen? En wat doet muziek eigenlijk met onze hersenen? In de familietentoonstelling MUSIC! vind je antwoorden op al deze vragen. Dompel jezelf onder in een wereld vol klanken, pakkende teksten en legendarische danspasjes en ontdek of jij een echte karaoke-held bent.

Doe-stations

De geschiedenis en beleving van muziek staat centraal. Interactieve paviljoens nodigen jong en oud uit om samen naar muziek te luisteren, muziek te maken en muziek te voelen. Onderzoek spelenderwijs hoe muziek ons verbindt of hoe het ons misschien juist van elkaar onderscheidt. Ontdek ook hoe muziek deel uitmaakt van de Limburgse identiteit en wat voor een scala aan Limburgse muziek er te vinden is. Music! gaat over zingen, muziek maken en erop dansen: van een middeleeuwse dans tot de Charleston en van MC Hammer in de jaren 90 tot de whip-dans. Een ervaring voor de hele familie!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Deze tickets zijn niet geldig voor de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zonnekoning en Oranje’. Daarvoor is in het museum een toeslag te betalen of kun je binnenkort gebruik maken van het andere aanbod van het Limburgs Museum via ANWB.
  • In het bezit van een Museum-/ICOM-/VriendenLoterij VIP/Vrienden/Businessclub-kaart? Dan ontvang je gratis toegang tot het Limburgs Museum op vertoon van de kaart (1 p.p.)
  • Limburgs Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn liften aanwezig, speciale toiletten en een glooiende helling naar de entree.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in Limburgs Museum. De enige uitzondering zijn hulphonden.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Limburgs Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.