Limburgs Museum

€ 2,50 korting

Leer de cultuur en de geschiedenis van Limburg kennen in het Limburgs museum!

Wie sjoen os Limburg is

Het Limburgs Museum in Venlo is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

'Mystiek - Rituelen. Verstilling. Extase'

Van 15 oktober 2022 t/m 19 maart 2023 laat de tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. je zien hoe de mens al eeuwenlang probeert de alledaagse werkelijkheid te ontstijgen. Door gebed en meditatie, door rozenkransen, muziek, geuren en yogaposes, door pelgrimstochten, bedwelmende dans en drank of drugs: we blijven hopen op ‘meer’. Tijdens de tentoonstelling Mystiek loop je door drie ruimtes die elk de zintuigen prikkelen, van rituelen via verstilling naar extase.

Mystiek combineert oude religieuze kunst uit de collectie van het Limburgs Museum met het werk van toonaangevende hedendaagse kunsternaars. Het thema mystiek is door kunstenaars als Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons, Ted Noten, Rineke Dijkstra, Studio Job en Hans Op de Beeck op verschillende manieren benaderd. Van indringende installaties die aanzetten tot zelfreflectie tot carnavalsfoto’s en filmbeelden die je laten glimlachen. Kijk wat de tentoonstelling Mystiek met jou doet.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Houders van de Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, ICOM kaart, vriendenpas  mogen gratis een bezoek brengen aan het Limburgs Museum. Je dient in alle gevallen wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum en tijd op de website van het Limburgs Museum.
  • Het Limburgs Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn liften aanwezig, speciale toiletten en er is een glooiende helling naar de ingang. Let op: het museum is niet toegankelijk voor scootmobielen. Kijk hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Limburgs Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.