Het Nederlands Vestingmuseum

1,- korting

Ga op avontuur in de oude kazematten, verken de donkere luistergangen en ontdek alles over het leven in een vestingstad!

Het Nederlands Vestingmuseum

In het Nederlands Vestingmuseum beleef je de geschiedenis van Naarden en de Hollandse Waterlinies. Ga op avontuur in de oude kazematten, verken de donkere luistergangen en ontdek alles over het leven in een vestingstad. Durf jij het aan?

Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort, één van de zes bastions waar Naarden haar typerende stervorm aan ontleent. Als de best bewaarde vestingstad van Nederland geeft Naarden een goed beeld van hoe de vesting functioneerde als verdedigingswerk. Op het buitenterrein kun je rondlopen tussen de kanonnen en genieten van het fraaie uitzicht over de vestingwerken. Binnenin de kazematten zijn exposities te zien over de geschiedenis van Naarden, de vestingbouw en de Hollandse Waterlinies. Na je bezoek staat er een warm kopje koffie met taart klaar in de Cantine.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 4 jaar krijgen gratis toegang, hier hoef je geen kaartje voor aan te schaffen.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee 
  • Heb je een CJP-kaarthouder ticket gekocht? Neem dan naast het ANWB Ticket óók je CJP-pas mee op je dag van bezoek.
  • Ben je in het bezit van een Museumkaart, ICOM-card, Rembrandtkaart, I Amsterdampas of een veteranenpas? Dan ontvang je gratis toegang tot Het Nederlands Vestingmuseum. Toon je pas bij de ingang/kassa.
  • Het museum is deels toegankelijk voor mindervaliden en bezoekers in een rolstoel. Sommige kazematten zijn alleen per trap te bereiken.
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd (i.v.m. de geiten). Zakjes voor uitwerpselen zijn aan de kassa verkrijgbaar.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Het Nederlands Vestingmuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.