Nationaal Militair Museum

10% korting

In het NMM op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven.
Land van ANWB GOUD

Nationaal Militair Museum is benoemd tot leukste uitje van provincie Utrecht 2023!

Het Nationaal Militair Museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Ervaar hoe het heden, verleden en toekomst van de krijgsmacht raken aan de actualiteit en ons dagelijks leven.

Van alles te zien en te doen

Het NMM heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Dwaal tussen tanks en helikopters, ga met z’n allen naar een theatervoorstelling, geniet van het prachtige uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug vanaf de 33 meter hoge uitkijktoren of kijk wie het snelst over de stormbaan kan. Test je reactievermogen of leer kijken als een scherpschutter.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen,
  • In het bezit van een Museumkaart, defensiepas of veteranenpas? Dan ontvang je gratis toegang tot het Nationaal Militair Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het museum.
  • Deze tickets zijn uitgesloten voor speciale weekenden en evenementen.
  • Het museum is geheel rolstoeltoegankelijk en beschikt over enkele ruime liften. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Honden (en andere huisdieren) zijn niet welkom in het museum tenzij dit honden zijn voor mensen die hulpbehoevend zijn.
  • Bij het Nationaal Militair Museum kan je gratis parkeren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Nationaal Militair Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.