Marechausseemuseum

10% korting

Ontdek de wereld van de Koninklijke Marechaussee.

Ontdek de Marechaussee!

In het Marechausseemuseum ontdek je de wereld van de Koninklijke Marechaussee: aan de hand van persoonlijke verhalen krijg je een beeld van de mensen in het uniform. Wat doen ze precies en waarom kiezen zij voor een loopbaan in dienst van de vrede en veiligheid van ons allen?

Alle tentoonstellingen zijn vernieuwd. In de Gouden Kamer vind je de schatten uit de collectie bij elkaar; vergaap je aan schilderijen, krissen, onderscheidingen, uniformen, miniaturen, zilverwerk en nog veel meer. Of verdiep je in de defensieorganisatie in De krijgsmacht beschermt wat ons dierbaar is. In 8 interviews nemen militairen van alle onderdelen je mee in hun wereld. Want hoe is dat, werken voor je vaderland?

Voor jong en oud
Ga op onderzoek uit: wat doet een echte marechaussee? Doe een sporenonderzoek, leer alles over vingerafdrukken of neem plaats op een echte Marechausseemotor. En wie durft in de Marechaussee-auto’s de zwaailichten aan te zetten? Alle doe-activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen of voor te reserveren.
  • De maanden juli en augustus zijn uitgesloten van deze actie.
  • In het bezit van een Museumkaart, Veteranenpas, BGL-kaart, Militaire Oorlogs- en Dienstslachtofferspas (MOD), Defensiepas, Vriendenpas van één van de Defensiemusea, Royal Marines Museum Card of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot het Marechausseemuseum. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Alleen de begane grond is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Rolstoelgebruikers en hun begeleider kunnen gratis het museum bezoeken.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van geleide- en hulphonden.
  • In Buren is het gratis parkeren. Rondom het museum is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Er wordt daarom aangeraden om te parkeren op de grote parkeerplaats op drie minuten loopafstand. Het adres van de parkeerplaats is: Tielseweg 1, 4116 EB Buren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Marechausseemuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.