Teylers Museum

Tot € 1,- korting

Bezoek het oudste museum van Nederland.

Museum van de Verwondering

Blijf je verwonderen in Teylers Museum en ga terug naar de 18e eeuw. Het gebouw en interieur, met als hoogtepunt de Ovale Zaal in het hart van het museum, zijn nog volledig uit die tijd. De rijke collectie omvat schilderijen en tekeningen, wetenschappelijke instrumenten, boeken, mineralen en fossielen. Breng zeker ook een bezoek aan het laboratorium van Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz.
 

Bezoek ook het Pieter Teylers Huis

Pieter Teylers Huis is het voormalige woonhuis van de founding father Pieter Teyler (1702-1778) en is nauw verbonden met de ontstaansgeschiedenis van Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Vanaf 2013 is dit unieke Rijksmonument grondig gerestaureerd en zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Sommige delen van het statige gebouw behoren tot de best bewaarde historische interieurs van Nederland uit de 18e eeuw. Wees welkom in het huis en ontdek hoe actueel Teylers idealen nog altijd zijn.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. 
  • Wil je een bezoek brengen aan het teylers Museum later dan dat mogelijk is probeer het dan later nogmaals. De kalender zal tussendoor aangepast worden.
  • Een bezoek aan het Pieter Teyler Huis is inbegrepen bij je ticket.
  • Museumkaarthouders, VIP kaarthouders van VriendenLoterij en bezitters van een I Amsterdam City Card, Rembrandtkaart of ICOM-kaart ontvangen gratis toegang tot het Teyler museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Teylers Museum is rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het museum voor verdere details omtrent de rolstoeltoegankelijkheid.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij de naastgelegen Parkeergarage de Appelaar; Damstraat 12, 2011 HA Haarlem.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Teylers Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.