Let op: tickets Museum de Bastei pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Museum De Bastei volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

De Bastei

Tot € 3,- korting

In Familiemuseum De Bastei beleef je hoe de rivier de Waal de stad Nijmegen en natuur met elkaar verbindt.

Loop door de ondergrondse ruimtes en ontdek waarom Nijmegen de oudste stad van Nederland is. Leer ook het verhaal van de Waal kennen en ga mee op reis door het verleden, heden en de toekomst. Ga vervolgens zelf aan de slag in De Bastei Academie. Bijvoorbeeld met in de interactieve zandbak waarmee je het waterpeil in de rivier kunt beïnvloeden.
Vergeet ook niet het uitzicht op de rivier, de bruggen over de Waal en de natuur te bewonderen vanaf het dakterras.
Tip: durf jij op het glazen balkon te staan?

Museum De Bastei is in 2018 geopend en ontstaan uit een fusie van het Natuurmuseum Nijmegen en Museum de Stratemakerstoren.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij De Bastei. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar ontvangen gratis entree. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Op vertoon van het ANWB Ticket ontvang je € 1,- korting op de speurtocht: 'Kanonnen Karel en het verborgen buskruit' (t.w.v. € 3,-). De speurtocht kan bij de kassa worden verkregen. 
  • Je dient de tickets uitgeprint mee te nemen naar Museum De Bastei.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot De Bastei. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Kelfkensbos (P3).

Coronamaatregelen De Bastei

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.