Noordelijk Scheepvaartmuseum

Ontdek het eerbetoon aan het scheepvaartmuseum in  de tentoonstelling ODE - 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum en laat je meenemen in het proces op weg naar Museum aan de A!

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Bewonder de tentoonstelling ODE - 90 Noordelijk Scheepvaartmuseum: een eerbetoon aan de geschiedenis van het scheepvaartmuseum. Met slechts 708 gulden in de kas richten drie Groningers de Vereniging Noordelijk Scheepvaartmuseum op. Het museum is sinds 1978 gevestigd in twee bijzondere middeleeuwse gebouwen aan de Brugstraat. Tegenwoordig zijn dit twee topstukken uit de collectie. In de tentoonstelling vind je de bijzondere geschiedenis van ongeveer 100 verzamelen, registreren en presenteren. Er zijn verschillende dingen te doen bij deze tentoonstelling. Kruip in de huid van de conservator, maak je eigen tentoonstelling, ga aan de slag in een 'mini-museum' of vermaak je in de selfiespot!

In 2024 verandert het Noordelijk Scheepvaartmuseum in het Museum aan de A. Het Museum aan de A wordt een algemeen historisch museum voor heel Groningen. In de tentoonstelling ODE - 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum word je ook meegenomen in het proces op weg naar Museum aan de A.