Het Scheepvaartmuseum

20% korting

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis bij Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit verbonden is met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. En bezoek vooral ook het VOC-schip 'Amsterdam' en ervaar hoe het er vroeger aan boord aan toe ging! Het Scheepvaartmuseum biedt interactieve en leerzame tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden zoals historische feitjes voor de maritieme liefhebber, kunstobjecten voor de cultuurliefhebber en prachtige verhalen over de maritieme geschiedenis voor jong en oud. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Deze tickets worden ter plekke uitgegeven bij de kassa.
  • Met een online ticket heb je toegang tot zowel de vaste collectie van het museum en tijdelijke voorstellingen als ook toegang tot het VOC-schip Amsterdam aan de museumsteiger.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Het Scheepvaartmuseum.
  • Voor studenten zijn de tickets alleen geldig op vertoon van een geldige studentenpas.
  • Tickets zijn maximaal een maand vooruit te boeken. Staat jouw voorkeursdatum er niet tussen en valt deze wel binnen de actieperiode, wacht dan even met bestellen tot de datum er wel tussen staat
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland en IJ-Oever Centrum. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.