Rijksmuseum Muiderslot

10% korting

Het oudste en best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland.

Een spetterende zomer bij Rijksmuseum Muiderslot

Deze zomervakantie (9 juli tot en met 28 augustus 2022) is er in Rijksmuseum Muiderslot weer een afwisselend programma voor jong en oud. Van kamperen, dineren en tekenen in de kasteeltuinen tot spetterende wateractiviteiten, muziek en workshops. Kom deze zomer langs en geniet van bijzondere verrassingen. Het volledige programma per dag is vanaf mei te vinden in de de agenda van Muiderslot 

Rijksmuseum Muiderslot

Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. Het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland, vlakbij Amsterdam. Een magische plek, omringd door groen en water. Het kasteel is gebouwd rond 1285 en kent een lange en roerige geschiedenis. Rondom het Muiderslot liggen unieke historische kasteeltuinen die voor het eerst zijn aangelegd in de 17e eeuw. De vesting en vestingwerken van het Muiderslot zijn onderdeel van UNESCO Werelderfgoed (Hollandse Waterlinies en Stelling van Amsterdam).

Voor iedereen

Sinds 1878 is het kasteel een rijksmuseum. Het Muiderslot is een levendige plek waar het hele jaar van alles te beleven is voor jong en oud. Voor alle bezoekers is een gratis audiotour beschikbaar (in tien talen). Kinderen kunnen het kasteel ontdekken met een speciale speurtocht. In het museumcafé geniet je van een kop koffie met iets lekkers of van een eenvoudige lunch (tijdens corona take away). Vergeet voordat je naar huis gaat niet om een leuk souvenir of bijzonder cadeautje mee te nemen uit de museumshop!

Altijd iets te doen

In alle seizoenen is er van alles te beleven in het kasteel en in de tuinen. Wat dacht je van een workshop, rondleiding, proeverij, tuinsafari, theatervoorstelling, concert of diner in een pop-up restaurant? Check voor je bezoek alle actuele activiteiten in de agenda van Muiderslot.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Rijksmuseum Muiderslot voor een specifieke bezoekdatum en tijdslot. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan. Je kunt maximaal 8 maanden vooruit reserveren.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Ook moet je dit aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Rijksmuseum Muiderslot. Let op: tijdens evenementen kan er een toeslag gelden voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. Je betaalt deze toeslag dan in de reserveerstraat van Muiderslot.
  • Tijdens evenementen kan een toeslag gelden. Klik hier om de agenda van het Muiderslot te bekijken. 
  • Tickets zijn niet geldig voor concerten, theatervoorstellingen, betaalde workshops, rondleidingen etc.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Rijksmuseum Muiderslot. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Gebruikers van een rolstoel, rollator of scootmobiel kunnen gratis genieten van de kasteeltuinen, de vestingwallen, het slotplein en het toernooiveld. Houd er rekening mee dat het kasteel en de toiletten helaas niet toegankelijk zijn voor een rolstoel, rollator of scootmobiel.
  • Honden zijn op het hele terrein niet toegestaan. Met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden.
  • Rijksmuseum Muiderslot biedt verschillende gratis parkeerplaatsen op ca. 15 minuten lopen. Parkeerplaats P1: Maxisweg, hoek Weesperstraat en Parkeerplaats P2: Mariahoeveweg. Gratis parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart voor de ingang van het Muiderslot.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.