Museum MORE Kasteel Ruurlo

€ 1,- korting

Aanschouw in Kasteel Ruurlo de grootste collectie schilderijen van Carel Willink en andere tentoonstellingen!

Museum MORE Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is de tweede locatie van Museum MORE. Vijf jaar geleden openden Hans en Monique Melchers dit prachtig gerestaureerde kasteel, omringd door een Engels landschapspark. Het combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. In het kasteel is op dit moment de grootste collectie schilderijen van Carel Willink te zien en kun je ook regelmatig genieten van andere tijdelijke tentoonstellingen. Met dit kasteel als monumentaal decor komt de magie van Carel Willinks kunst prachtig tot haar recht. Op de elegante bel-étage wordt Willinks ontwikkeling getoond van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van vervreemdende voorstellingen en onheilspellende luchtlandschappen. In de bijbehorende Oranjerie kun je heerlijk lunchen of borrelen. En met mooi weer biedt het terras perfect uitzicht op het kasteelpark. Een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en levensgenieters die natuur en cultuur zoeken in eigen land.

Programma expo’s 

Carel Willink 
Bekend om zijn schilderijen met monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen en een van de grootste Nederlandse schilders van de vorige eeuw.

Lynne Leegte – van 22-01-2023 t/m 7 mei 2023
Lynne Leegte (1965) maakt installaties, beelden en foto’s. Haar werk draait om thema’s als troost en de dood, vergankelijkheid en de ongekende schoonheid daarvan. Een beeld is het uitgangspunt; een detail uit een schilderij, een zin uit een boek of een flard uit een film waarin ze zichzelf herkent. Soms kan het een voorwerp zijn dat haar al jaren vergezelt, dat symbool staat voor een nieuw werk. Leegte werkt graag met albast, een zachte en kwetsbare steensoort dat sterk reageert op licht.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Tickets zijn uitsluitend geldig op de door jou gekozen datum in het bestelproces. 
  • In het bezit van een Museumkaart, ICOM-card of VriendenLoterij VIP kaart? Dan ontvang je gratis toegang tot het Museum More Kasteel Ruurlo.
  • Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen. Ook moet je ze aangeven tijdens het plaatsen van de reservering
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het is niet mogelijk om huisdieren mee te nemen naar Museum MORE Kasteel Ruurlo. Blindengeleidehonden zijn uiteraard welkom.
  • Kasteel Ruurlo beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je gratis parkeren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museum MORE Kasteel Ruurlo te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.