Maatregelen coronavirus Rijksmuseum Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket.

Rijksmuseum Muiderslot

10% korting

Het oudste en best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland.

Breng een bezoek aan het Muiderslot en verdiep je in de roerige geschiedenis van het kasteel dat rond 1285 is gebouwd. Het middeleeuwse kasteel, dat onder de rook van Amsterdam ligt, wordt omringd door groen en water. De historische kasteeltuinen zijn voor het eerst aangelegd in de 17e eeuw en zeker de moeite waard om te bekijken. 

Gratis audiotour & een speurtocht voor kinderen!

In negen verschillende talen is er een gratis audiotour beschikbaar. Leer meer over de geschiedenis, de bouw en het leven op het kasteel. Voor kids is er een speciale audiotour.

Kinderen van 6 t/m 11 jaar kunnen (onder begeleiding van een volwassene) het kasteel verkennen door middel van een speurtocht. De kaarten en opdrachten hiervoor zijn verkrijgbaar in het Muiderslot bij de kassa en de winkel voor € 2,-.

Ook is er een gezellig museumcafé om te genieten van een kop koffie met iets lekkers of van een eenvoudige lunch om in de tuin op te eten. Neem je nog een kijkje in de museumshop voor een leuk souvenir of bijzonder cadeautje voordat je naar huis gaat?

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Rijksmuseum Muiderslot. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.

Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Zo kan er ook voor hen een reservering geplaatst worden op de website van Muiderslot.
  • Tijdens evenementen geldt een toeslag, te betalen aan de kassa van het Muiderslot. Check voor je bezoek altijd de agenda op www.muiderslot.nl/agenda.
  • Tickets zijn niet geldig voor concerten, theatervoorstellingen, betaalde workshops, rondleidingen etc.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.

Coronamaatregelen Rijksmuseum Muiderslot

Geopend vanaf: 30 mei 2020
Sanitaire voorzieningen Geopend, met extra hygiënemaatregelen.
Horeca: Horeca is open en er is een extra punt in de tuin in het weekend. Het aanbod is beperkt en voorverpakt. Zitten kan in de tuinen.
Overige maatregelen:  https://muiderslot.nl/corona/

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Daarom raden wij je aan om de website van het uitje te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Even een paar dagen ertussenuit?

Combineer jouw bezoek aan Rijksmuseum Muiderslot met een paar dagen kamperen in de buurt! We hebben de leukste campings in de buurt van Muiden voor je geselecteerd. Bekijk het ANWB Camping aanbod.