Huis Bonck

15% korting

Kom binnen in de 17de eeuw! In Huis Bonck in Hoorn stap je zo de 17de eeuw binnen. Het interieur en de indeling van dit knusse koopmanshuis zijn nog precies als toen.

Kom binnen in de 17de eeuw!

In Huis Bonck werd gewoond en gewerkt. Dat de zaken goed liepen is te zien aan de vele versieringen: mooie geglazuurde plavuizen op de vloer en decoratieve tegels aan de muur. De heer des huizes had een eigen ‘comptoir’, in een uniek hangkamertje dat letterlijk aan de zolderbalk hangt. Met goed uitzicht over de Zuiderzee en de kade. Je ontdekt wat “linnen van de bovenste plank is” en je vindt de oude linnenpers van de vrouw des huizes, het pronkstuk van de familie! In de gezellige binnenkamer speelde het huiselijke leven zich af. Koken bij de stookplaats, eten aan tafel, en dan lekker warm slapen in de bedstede.

In Huis Bonck van Hendrick de Keyser Monumenten beleef je echt hoe het gezin Bonck hier destijds heeft geleefd. Open gerust de kastjes, doe een dutje in de bedstede, of ga in het hangkamertje zitten en kijk uit over het water. Kom je langs?

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het ANWB ticket is inclusief een kop koffie of thee.
  • In bezit van een VriendenLoterij VIP-KAART?  Dan ontvang je gratis toegang tot het Museumhuis. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Gemiddeld bezoekduur 1 uur.
  • Er mogen geen huisdieren en/of hulphonden in Huis Bonck naar binnen.
  • Huis Bonck is niet toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel (of minder validen).

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Huis Bonck te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.